Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kraft Heinz verhoogt prijzen sterk

Kraft Heinz verhoogt prijzen sterk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal beter dan verwachte resultaten geboekt, dankzij een prijsverhoging van meer dan 15 procent, maar de vooruitblik van het voedingsmiddelenbedrijf viel wat tegen. Dat bleek woensdag uit cijfers het Amerikaanse bedrijf.

Kraft Heinz boekte een nettowinst van 890 miljoen dollar, of 0,72 dollar per aandeel, tegen een verlies van 257 miljoen dollar een jaar eerder in het vierde kwartaal.

De aangepaste winst, exclusief bijzondere posten, steeg van 0,79 naar 0,85 dollar. Dit was meer dan de 0,78 dollar die analisten gemiddeld hadden voorzien volgens FactSet.

De omzet steeg dan ook met 10,0 procent tot 7,38 miljard dollar, hoger dan de 7,26 miljard dollar die volgens FactSet was voorzien door analisten.

Kraft Heinz verhoogde de prijzen met een indrukwekkende 15,2 procent. Dit compenseerde ruimschoots voor het lagere volume en de verschuiving naar goedkopere producten, die de omzet met 4,8 procent drukten.

Voor 2023 rekent Kraft Heinz op een winst per aandeel van 2,67 tot 2,75 dollar. Dat is iets lager dan de 2,77 dollar die analisten gemiddeld voorspellen. De inflatie zal naar verwachting in de hoge enkelcijferige percentages blijven dit jaar, verwacht het bedrijf.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 01 mei Minder winst bij Kraft Heinz
  2. 14 feb Kraft Heinz meldt volumedaling

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kraft Heinz Company (The) 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 BowmoreBoerke 15 februari 2023 15:03
    quote:

    suske wiet schreef op 15 februari 2023 14:46:

    Waar blijft de controle over de prijsstijgingen ?
    Zo zal de inflatie niet vlug normaal worden
    Linkse stemmer zeker? Dit is economie en marktwerking. Als je daar niet tegen kunt, heb je op de beurs sowieso niets te zoeken.

    Als je hier iets tegen wilt doen: stopt allen met klimaat en milieu gejank en gezeur over kinderarbeid. Wij consumenten zitten dubbel aan aanjaag kant: meer consumeren én het moet allemaal groener en duurzamer. Daar betaal je - letterlijk - een prijs voor....
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links