Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla haalt leveringsdoelstelling 2022 niet

Tesla haalt leveringsdoelstelling 2022 niet

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft in 2022 minder voertuigen afgeleverd dan aanvankelijk de bedoeling was, vanwege een afgenomen vraag en productieverstoringen als gevolg van het coronavirus. Dit bleek maandag uit cijfers die de producent van elektrische auto's zelf publiceerde.

Tesla zei dat het vorig jaar ongeveer 1,31 miljoen voertuigen heeft afgeleverd, een stijging van circa 40 procent ten opzichte van 2021. 

Het bedrijf had meer dan 1,4 miljoen voertuigen moeten afleveren om zijn oorspronkelijke doelstelling te realiseren om de productie in 2022 met 50 procent of meer te verhogen,

Tesla gaf in oktober al aan dat het waarschijnlijk zijn doelstelling niet zou halen. Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op ongeveer 1,34 miljoen afleveringen.

In het afgelopen kwartaal leverde Tesla 405.278 auto's af, een plus van 4,0 procent op jaarbasis.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. Justdegrote 2 januari 2023 21:33
    Tesla’s bubbel wordt gedecideerd doorgeprikt. Cathy Wood kan niet blijven opvangen. Marktaandeel keldert, modellen worden links en rechts ingehaald door de concurrentie en de koers-winst verhouding is nog steeds absurd hoog. Musk is vakkundig bezig zijn reputatie te grabbel te gooien. De niet-auto divisies leveren geen winstbijdrage en de robots zijn hopeloos gedateerd. Onbegrijpelijk dat IEX steeds maar op instapmomenten hamert. $ 50 is nog aan de dure kant.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links