Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: ECB in heel lastig parket

Video: ECB in heel lastig parket
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De feitelijke inflatie in de eurozone bereikte in augustus met 9,1 procent opnieuw een record, maar nog zorgwekkender voor de Europese Centrale Bank zijn de tekenen dat de inflatoire effecten van de energieschok zich blijven verbreden. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera tegen ABM Financial News.

Meer dan de helft van het inflatiemandje bevindt zich boven de 8 procent en de kerninflatie is opgelopen tot 4,3 procent. 

"Dit heeft de druk op de ECB opgevoerd en de markten rekenen steeds meer op een verhoging van de rente met 75 basispunten aanstaande donderdag", aldus de beleggingsstrateeg.

Afgezien daarvan bevindt de ECB zich in een moeilijke positie, vindt Juvyns. Pogingen van regeringen om consumenten te beschermen tegen hogere energieprijzen kunnen betekenen dat het fiscale beleid en het monetaire beleid vanuit inflatieperspectief in tegengestelde richtingen werken. Als verdere fiscale stimuleringsmaatregelen een recessie moeten voorkomen, dan zou dit dus het risico vergroten dat de ECB de rente tot in 2023 moet blijven verhogen.

Klik hier voor: ECB in heel lastig parket

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. BBB 5 september 2022 14:15
    Ik vond het idee van Edin erg goed. Laat Lagarde eens wisselen met iemand uit de bijstand (voorgoed wat mij betreft. Lagarde zal het dan moeilijk krijgen (oei, die kaviaar kan ik me niet meer permitteren), die persoon uit de bijstand makkelijk (gewoon iets roepen en blijven roepen totdat het uitkomt, ongeacht de schade).
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links