Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatplannen Biden op losse schroeven

Klimaatplannen Biden op losse schroeven

(ABM FN-Dow Jones) De klimaatplannen van de Amerikaanse president Joe Biden staan op losse schroeven, nadat senator Joe Manchin zondag liet weten het pakket ter waarde van 2 biljoen dollar aan investeringen in onderwijs, gezondheidszorg en klimaat niet te steunen.

Het pakket bestaat onder meer voor 1,5 biljoen dollar uit klimaatgerelateerde investeringen. Het Witte Huis stelde dat dergelijke maatregelen de Verenigde Staten zouden helpen in de plannen om de uitstoot van het land met 50 tot 52 procent terug te dringen tegen 2030 ten opzichte van het niveau van 2005.

Volgens analisten zal Biden tegen de nodige uitdagingen lopen om dit doel te bereiken als zijn klimaatplannen niet worden goedgekeurd. En dat zou het weer moeilijk maken om een leidende positie in te nemen in de internationale discussies over het klimaat.

Afgelopen maand werd nog wel een pakket van 555 miljard dollar aan klimaatmaatregelen goedgekeurd.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Warren Buffet Fan 20 december 2021 16:12
    "2 biljoen dollar aan investeringen in onderwijs, gezondheidszorg en klimaat niet te steunen." het zijn gewoon uitgaven die direct opgaan. Met de oplopende inflatie van 6.2% zijn veel Amerikanen nu bezorgd overheid uitgaven niet verder te schroeven wat tot een nog hogere vraag en daarmee nog hogere prijzen leid.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links