Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Binance stopt handel in China

Binance stopt handel in China

(ABM FN-Dow Jones) Binance heeft besloten de handel in cryptovaluta in China op te schorten, na een verbod opgelegd door de autoriteiten in Beijing. Dit meldde de broker woensdagochtend.

Per 31 december zal het niet langer mogelijk zijn om in yuans digitale valuta te verhandelen. Ook zal de broker nauwkeurig in de gaten houden dat gebruikers in China alleen nog hun geld van het platform kunnen halen.

Binance en ook andere cryptoplatforms overwegen uit China te vertrekken, nadat toezichthouders het voor deze partijen steeds moeilijker maken om de activiteiten voort te zetten. In september kwam er in China een verbod op cryptodiensten en de handel in digitale munten.  

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. SimpeleZiel 13 oktober 2021 11:25
  Lang leve de DEcentrale eXchanges! Het antwoord op centrale bemoeienis en een leidend principe bij de totstandkoming van blockchains en crypto's.


  Nu moeten de Chinezen wel eerst hun lokale valuta omzetten of via omweg naar buitenlandse centrale exchanges omleiden. Banken gaan hier gewoon aan meewerken omdat ze de centjes wel kunnen gebruiken en vaak ook geen morele dilemma's kennen...
 2. IPlayTheStockMarketSoWhat 13 oktober 2021 11:42
  quote:

  SimpeleZiel schreef op 13 oktober 2021 11:25:


  Lang leve de DEcentrale eXchanges! Het antwoord op centrale bemoeienis en een leidend principe bij de totstandkoming van blockchains en crypto's.


  Nu moeten de Chinezen wel eerst hun lokale valuta omzetten of via omweg naar buitenlandse centrale exchanges omleiden. Banken gaan hier gewoon aan meewerken omdat ze de centjes wel kunnen gebruiken en vaak ook geen morele dilemma's kennen...  Influx van nieuw geld zal hierdoor wel een stuk lager worden vanuit China. Voor nu helpt het wellicht mee aan een korte boom van een paar maanden waarin iedereen nog even snel rijk wil worden voordat ze uitcashen.
 3. SimpeleZiel 13 oktober 2021 13:19
  quote:

  IPlayTheStockMarketSoWhat schreef op 13 oktober 2021 11:42:


  [...]

  Influx van nieuw geld zal hierdoor wel een stuk lager worden vanuit China. Voor nu helpt het wellicht mee aan een korte boom van een paar maanden waarin iedereen nog even snel rijk wil worden voordat ze uitcashen.


  Chinezen zijn gek op fysiek goud. Binnenkort ook papieren goud. Er zal best weer een slimme zakenman/vouw/onzijdig zijn die dat papieren goud omzet in crypto en net buiten China kantoor houdt. Ook te gebruiken voor omzetting van crypto naar papieren goud.

  Maak me hier niet zo'n zorgen om.
 4. forum rang 8 drooglegging 13 oktober 2021 18:38
  Ze trekken je met paard en wagen in 4 stukken als ze je snappen, gewoon op het lokale dorpsplein, de oosterse groeitijger gaat weer terug in de tijd, qua systeem, groei en openheid.

  Noord Korea kan het nieuwe China worden als de Leider het goed speelt, de arbeidsinzet in het lang is gigantisch: de komende 5 jaar hard werken voor een I-phone en echte westerse jeans als persoonlijk doel van elke arbeider aldaar.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links