Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoger kastekort Nederland

Hoger kastekort Nederland
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nederland heeft een hoger kastekort dan eerder gedacht, waarmee de financieringsbehoefte oploopt. Dit bleek vrijdag uit de schattingen op basis van de nieuwste prognoses ten aanzien van de overheidsfinanciën van het Centraal Planbureau.

Het geschatte kastekort loopt op van 52,7 miljard naar 56,4 miljard euro, waarmee de financieringsbehoefte navenant oploopt naar een totaal van 114,8 miljard euro.

De staat verhoogt het beroep op de kapitaalmarkt van 55 miljard naar 60 miljard euro, maar laat het beroep op de geldmarkt, dat wil zeggen schatkistpapier, intact, omdat de verwachte financieringsbehoefte een grote mate aan onzekerheid kent, waardoor de uiteindelijke financieringsbehoefte ook significant lager kan uitvallen.

Voor het derde kwartaal heeft de staat vier veilingen in petto, waarvan één achtjarige lening die of op 14 of op 28 september wordt gehouden en waar het agentschap 3,0 tot 5,0 miljard euro mee wil ophalen. Drie andere leningen zullen worden heropend. Hiervoor moeten de doelvolumes nog worden bepaald.

Normaal gesproken vinden de veilingen op de tweede en de vierde dinsdag van de maand plaats.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. HannibalB 25 juni 2021 17:16
    quote:

    zilvergekkie schreef op 25 juni 2021 16:46:

    Ook dit weer een slecht tot zeer slecht bericht volkomen genegeerd door de handel
    Inderdaad. Maar alle signalen met betrekking tot de overheidsfinanciën wereldwijd worden genegeerd. Terwijl die overheid toch echt wel de aanjager is momenteel van de handel.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links