Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meerdere restaurants verliezen 'halve Michelinster' wegens corona

DEN HAAG (ANP) - Meerdere Nederlandse restaurants verliezen door de coronacrisis hun Bib Gourmand. Het gaat om een onderscheiding van restaurantbeoordelaar Michelin voor restaurants die wat betaalbaarder zijn voor het grote publiek. Volgens Michelin hebben meerdere van de eerder bekroonde restaurants vanwege de crisis hun prijzen verhoogd waardoor ze niet langer voldoen aan de criteria.

Ook zijn er door de lockdowns minder nieuwe restaurants bekroond met een Bib Gourmand dan normaal. Restaurants komen in aanmerking voor de onderscheiding als ze een driegangenkeuzemenu aanbieden voor maximaal 39 euro. Bij de bekendmaking van de nieuwe lijst met Bib Gourmands, eind deze maand, moeten meerdere restaurants de vermelding inleveren omdat de menuprijs de 39 euro heeft overschreden. Om hoeveel restaurants het precies gaat wil Michelin nog niet zeggen.

De Bib Gourmand wordt door sommigen ook wel een halve Michelinster genoemd maar is dat niet, aldus de organisatie. "De Michelinsterren worden toegekend aan restaurants met een verfijnde keuken die zijn geëvalueerd op basis van vijf strikte criteria. Restaurants met een Bib Gourmand bevinden zich in een ander segment gebaseerd op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding."

Dertien

Er komen dertien nieuwe restaurants bij op de lijst, waardoor ons land momenteel 137 eetgelegenheden kent met een Bib Gourmand. Vergeleken met eerdere jaren gaat het om "relatief weinig" nieuwkomers, geeft selectiedirecteur Werner Loens van Michelin aan. Volgens hem speelt mee dat het vanwege de coronapandemie niet mogelijk was om alle kanshebbers te bezoeken. "Maar de restaurants die vanwege corona dit jaar buiten de boot vallen, komen voor volgend jaar zeker in aanmerking", benadrukt Loens.

Michelin was al in november 2019 begonnen met testen, dus in de eerste maanden was er nog geen sprake van corona. Ook tussen de eerste en de tweede lockdown kon de restaurantbeoordelaar nog eetgelegenheden bezoeken.

Onder meer Gastrobar Ster in Rotterdam, Élevé in Leeuwarden en Alma Bodega in Oisterwijk vallen dit jaar in de prijzen bij de Bib Gourmand-uitreiking. Terry Priem van Gastrobar Ster laat weten "heel blij" te zijn met de onderscheiding. "We werken ondanks corona ontzettend hard om zichtbaar te blijven. Dit is een welkome bemoediging." Aan het einde van de maand maakt Michelin bekend welke Nederlandse restaurants 'echte' Michelinsterren ontvangen. Ook de voltallige lijst van Nederlandse Bib Gourmands wordt dan gepresenteerd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. chogogo 9 maart 2021 17:09
    quote:

    Jopie1962 schreef op 9 maart 2021 16:28:

    [...]

    Jij kijkt natuurlijk alleen maar of een restaurant een grote gele "M" voor de deur heeft staan.
    Michelin ster is In stand gehouden flauwe kul. Dure rommel, liflafjes eten en veel te veel betalen. Ga naar een eerlijk goed restaurant dat een bijzonderlijk eerlijke uitstraling heeft zonder achterlijke ster.
  2. [verwijderd] 9 maart 2021 17:52
    Als je er over nadenkt: een vieze, smerige bandenfabriek die louter met zeer giftige grondstoffen autobanen in elkaar draait heeft de naam gekoppeld aan een boekje waar volgens hun de beste restaurants zouden moeten zitten, de gedachte alleen al is banaal.

    Ga af op je eigen bevindingen en ervaringen, een bandenster is geen garantie voor lekker en goed eten, eerder exquise en extreem, denk aan de ratten, muizen, honden en vleermuizen hapjes in China die gewoon een gevaar vormen voor de wereldgezondheid ondanks hun exclusiviteit!

    Opgestijfd linnen, pleet zilver bestek, christal glas geslepen glazen, bediening met een hete aardappel in de keel? heeft niets meer met goed eten te maken, eerder uiterlijk vertoon en veel bla bla.

    Er zijn genoeg voorbeelden van restaurants waar van de ene op de andere dag de bandenster succesvol werd ingeleverd(oa Ron Blauw)
    Lager kosten plaatje, minder stress, betere kwaliteit gasten, meer ongedwongen sfeer, veel betere prijzen op de kaart, alles +/+ beter zonder bandenster.

    Ik heb een keer voorgesteld aan Le Garcon/Le Gerant om al die amuses die ze vooraf presenteren gewoon in een emmer te doen en die emmer naar een kleuterschool te brengen zodat de peuters het daar tegen de muren kunnen smeren en zodoende kunnen experimenteren met het kleurenspel en handigheid, het spul was voor mij namelijk niet weg te krijgen, de onderste laag leek op guppa guppa.
  3. forum rang 5 Blanco rolling 9 maart 2021 18:39
    Wi, mijn vrouw en ik, maken er een feestje van door elk jaar, onze huwelijksdag, bij één sterrenrestaurant te eten.
    24 jaar nu
    Tot nu toe is dat elk jaar een groot plezier geweest.

    En dan eten we ook nog vaak in goede restaurants, die vaak niet minder zijn dan de sterren restaurants.
    Prijsverschil en kwaliteit is verwaarloosbaar.

    Met sterren weet je als klant wel zeker dat het altijd prima is.
    Op naar het 25e jaar

  4. nêtzevere 9 maart 2021 19:50
    quote:

    chogogo schreef op 9 maart 2021 17:09:

    [...]

    Michelin ster is In stand gehouden flauwe kul. Dure rommel, liflafjes eten en veel te veel betalen. Ga naar een eerlijk goed restaurant dat een bijzonderlijk eerlijke uitstraling heeft zonder achterlijke ster.
    Dat is Sinterklaas ook en toch zijn er mensen die het leuk vinden.
    We moeten niet alles leuk vinden wat jij vindt. Gun anderen hun plezier.
  5. forum rang 6 andre68 10 maart 2021 16:19
    quote:

    Blanco rolling schreef op 9 maart 2021 18:39:

    Wi, mijn vrouw en ik, maken er een feestje van door elk jaar, onze huwelijksdag, bij één sterrenrestaurant te eten.
    24 jaar nu
    Tot nu toe is dat elk jaar een groot plezier geweest.

    En dan eten we ook nog vaak in goede restaurants, die vaak niet minder zijn dan de sterren restaurants.
    Prijsverschil en kwaliteit is verwaarloosbaar.

    Met sterren weet je als klant wel zeker dat het altijd prima is.
    Op naar het 25e jaar

    En hoe bevalt Thuisbezorgd.nl?
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links