Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vertrouwen Duitse belegger veert sterk op

MANNHEIM (ANP/BLOOMBERG) - Duitse beleggers zijn in februari onverwachts veel positiever geworden over de ontwikkeling van de economie de komende maanden. Het vertrouwen dat ze hebben bereikte weer het niveau van augustus, meldt onderzoeksinstituut ZEW. Economen hadden juist gerekend op een afname van het vertrouwen.

De Duitse economie is van groot belang voor de Nederlandse. Onze oosterburen doen het al sinds het begin van de coronacrisis relatief goed. De sterke industrie herstelde zich na een dip begin vorig jaar gaandeweg, daarbij geholpen door export naar onder meer China. Ook de Nederlandse industrie profiteert daarvan, want veel Nederlandse bedrijven zijn toeleveranciers van Duitse ondernemingen.

"De financiële markten zijn optimistisch over de toekomst", stelt ZEW-president Achim Wambach vast. "Ze zijn vol vertrouwen dat de Duitse economie de komende zes maanden zal groeien." Met name de uitgaven van consumenten en de omzet van winkels zullen de komende maanden veel herstel laten zien, denken de beleggers. Die waren door de lockdown in Duitsland de laatste tijd weer achtergebleven.

Ze rekenen er dan ook op dat de inflatie weer aantrekt. Die was de afgelopen tijd negatief in Duitsland, mede omdat de regering een tijdelijke btw-verlaging invoerde vanwege de coronacrisis. Als gevolg van de toenemende inflatie zou ook de rente weer wat kunnen stijgen, denken de beleggers. Over de huidige situatie van de economie waren de beleggers juist iets minder positief gestemd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links