Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kamer eist steun voor kleinere ondernemers

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet steun regelen voor kleine ondernemers. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft een voorstel aangenomen van de PvdA om ook de vaste lasten van kleine kappers, schoonheidsspecialisten en buurtwinkels te vergoeden.

Bij de meest recente uitbreiding van het steunpakket kondigde het kabinet al aan dat ondernemers tegemoetkoming van de vaste lasten kunnen aanvragen als ze per kwartaal zeker 3000 euro aan vaste lasten hebben. Dit zijn kosten als de huur, verzekeringen en het internetabonnement. De Kamer wil dat ook ondernemers die per drie maanden 1500 euro aan vaste lasten betalen, voor de tegemoetkoming in aanmerking komen.

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) zei al welwillend te staan tegenover het voorstel, maar waarschuwde wel voor mogelijke uitvoeringsproblemen. De organisaties die dit soort regelingen uitvoeren, zijn door de corona-steunpakketten al zwaar belast.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Milkakoe 9 februari 2021 17:25
    Tuurlijk, iedereen die last heeft van corona moet geholpen worden. Die rekening betalen we wel met negatieve rente :) wel zo makkelijk. We hebben alleen een groot probleem als er een grotere crisis hierop volgt, want het rentespeeltje hebben we dan niet meer. Wel een schuld crisis, maar die " sociale " afrekening betalen onze kinderen wel.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links