Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Budget voor emissieloze bestelauto’s onvoldoende'

AMSTERDAM (ANP) - Het budget voor de subsidieregeling voor het vervangen van bedrijfsbestelauto's door emissieloze voertuigen, is te laag. Dat levert problemen op als gemeenten in 2025 overgaan tot emissieloze zones, waarschuwen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

De subsidieregeling is goed voor 44.000 nieuwe, emissieloze bedrijfsvoertuigen, maar het totale wagenpark telt ongeveer 950.000 bestelauto’s. Naast een groter budget zouden er volgens de organisaties ontheffingsmogelijkheden moeten komen voor ondernemers die in een nul-emissiezone zijn gevestigd of afhankelijk zijn van bedrijfsactiviteiten in zo’n zone.

Aangezien er verschillende soorten ondernemingen zijn met bestelauto’s, moet er volgens VNO-NCW en MKB-Nederland ook een slimme manier worden gevonden om een eventuele overvloed aan subsidieaanvragen te verdelen. Er zijn namelijk middenstanders met een enkele bestelauto, vervoersbedrijven met grote wagenparken, en leasemaatschappijen die leaseoplossingen bieden voor ondernemers. De regeling scheert deze ondernemers allemaal over één kam, aldus de organisaties.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Account opheffen svp 11 januari 2021 23:03
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 11 januari 2021 20:32:

    De crisis moet nog beginnen en nu al weer gesteggel om aan het 22 miljoen grote subsidie-infuus van de overheid te mogen liggen.

    Regeren is vooruitzien, beter een deel van die 22 miljoen oproken dan als een Hansje Brinker met een vinger in het gat ontdekken dat je stilstaat.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links