Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen in New York sluiten lager

Beurzen in New York sluiten lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn met verliezen de handel uitgegaan. De stemming werd gedrukt door het uitblijven van zicht op een akkoord over aanvullende economische steun in de VS tegen de coronacrisis. Daarnaast is er sprake van tegenslag bij onderzoek naar één van de mogelijke vaccins tegen het nieuwe coronavirus. Ook reageerden beleggers op kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent lager 28.679,81 punten. De breed samengestelde S&P 500 gaf ook 0,6 procent prijs tot 3511,93 punten en techbeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 11.863,90 punten.

JPMorgan Chase daalde 1,6 procent na de bekendmaking van een gestegen kwartaalwinst. De bank haalde haast een derde meer omzet uit de handel in financiële producten, en zette veel minder geld apart voor mogelijk niet terugbetaalde leningen. Branchegenoot Citigroup (min 4,8 procent) kampte met lage rentes en boekte een lagere winst. De zorg bestaat dat banken op een later moment alsnog te maken krijgen met kredietverliezen.

Delta Air Lines

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines verloor 2,7 procent na de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Dagelijks vloeien er nog altijd miljoenen dollars uit de kas van het noodlijdende bedrijf, maar deze zogeheten cashburn was minder hevig dan in eerdere meetperiodes. Bioscoopconcern AMC ziet zoveel geld uit de kas stromen dat het bedrijf eind dit jaar waarschijnlijk door al zijn cash heen is. Het aandeel kelderde ruim 13 procent.

Medisch concern Johnson & Johnson (J&J) gaf eveneens een kijkje in de boeken en zakte 2,3 procent. Het bedrijf is daarnaast op een tegenslag gestuit bij de ontwikkeling van een vaccin tegen Covid-19. De ontwikkeling daarvan is tijdelijk stilgelegd nadat een proefpersoon onverwacht ziek was geworden.

Ook farmaceut Eli Lilly (min 2,9 procent) kreeg een tegenvaller te verwerken bij onderzoek naar een behandeling van Covid-19 met antistoffen. Klinisch onderzoek naar de therapie werd opgeschort wegens zorgen om de veiligheid. Eli Lilly verloor 2,9 procent.

Apple

Apple onthulde nieuwe producten, waaronder de iPhone 12 die geschikt is voor snelle 5G-internetverbindingen. Op de handelsvloeren leidde de bekendmaking niet tot veel enthousiasme, aangezien veel nieuws al was uitgelekt. Het techbedrijf gaf 2,7 procent prijs.

De euro was 1,1745 dollar waard, tegenover 1,1744 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent meer op 40,19 dollar. Brentolie steeg 1,7 procent in prijs tot 42,44 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sjonnie2 14 oktober 2020 07:43
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 13 oktober 2020 23:04:

    IEX, vermeld dan ook ff dat de koers van BlackRock met 3,85% is gestegen.

    BlackRock
    NYSE: BLK
    638,96 USD +23,71 (3,85%)

    Altijd dat negatieve vermelden en iets positiefs weglaten.
    Typisch IEX.
    Het is al vele malen gezegd maar vooruit nog maar een keer :

    Deze berichten komen van persbureau AFN en worden niet door IEX geschreven !

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links