Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen hopen op steunpakket VS

Beurzen hopen op steunpakket VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen donderdag terrein. De hoop op extra steun voor de Amerikaanse economie keerde terug nadat president Donald Trump verklaarde toch bereid te zijn een extra steunpakket te ondertekenen. Eerder trok Trump nog de stekker uit de onderhandelingen met de Democraten over een omvangrijk steunpakket voor de grootste economie ter wereld.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 557,32 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 843,77 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt klommen tot 0,9 procent.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 2,1 procent. Verzekeraar Aegon volgde met een plus van 2 procent. De chipbedrijven ASML en ASMI wonnen tot 0,9 procent, dankzij positieve handelsberichten van chipmakers Samsung en TSMC. Staalconcern ArcelorMittal voerde de schaarse dalers aan met een min van 0,6 procent.

SBM Offshore

In de MidKap ging maritiem dienstverlener SBM Offshore aan kop met een plus van 3 procent, na een adviesverhoging door Société Générale. Biotechnoloog Pharming volgde met een winst van 2,6 procent. Speciaalchemiebedrijf Corbion was de enige daler met een verlies van 0,6 procent.

Fastned dikte 11 procent aan op de lokale markt. Het Nederlandse snellaadbedrijf opent samen met de Amerikaanse maker van elektrische auto's Tesla het grootste snellaadstation van Duitsland.

EasyJet

In Londen daalde EasyJet 0,2 procent. De Britse budgetvlieger verwacht in zijn gebroken boekjaar een verlies te lijden van tot 845 miljoen pond (929 miljoen euro) vanwege de coronapandemie. Het is het eerste jaarverlies ooit voor het bedrijf. Volgens mediaberichten heeft easyJet ook om meer noodsteun gevraagd van de Britse overheid.

De euro bleef ongewijzigd op 1,1769 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,9 procent tot 40,04 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 42,41 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:40 AEX zet recordreeks voort
  2. 09:11 AEX scherpt hoogste stand ooit aan 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 8 oktober 2020 09:34
    Wallstreet is deze week al met bijna 800 punten gestegen! Aex heeft totaal niet meegdaan en zelfs vandaag levert aex wederom zijn minieme winst in...kmdat wallstreer nunpas winstenmingen optreden na de spectulaire stijging mwt ATH op de borden bijna...onze niveau vd afgelopen zomer ca 650 is foetsie
  2. Flowermountain 8 oktober 2020 09:36
    Ik weet alleen nog niet op welk ''nieuws'' de AEX zou moeten dalen. De fruts van de USA staan momenteel ook al weer hoger. Ik ga er van uit dat er een richting gekozen gaat worden, maar welke kant op?? Geen idee. Ik neig naar een verkoopgolf, maar dan moet er wel wat gebeuren waardoor het getriggerd wordt.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

909,12 15:24
+4,91 +0,54%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links