Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX begint hoger aan drukke cijferdag'

'AEX begint hoger aan drukke cijferdag'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag waarschijnlijk met een kleine winst. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting licht hoger beginnen aan een drukke cijferdag. Op het Damrak kwamen onder meer informatieleverancier RELX, levensmiddelenconcern Unilever en industrieel toeleverancier Aalberts met kwartaalberichten.

Unilever kondigde aan het merendeel van de thee-activiteiten, inclusief Lipton, af te splitsen, maar de onderdelen in India en Indonesië te behouden. Het levensmiddelenconcern boekte in het tweede kwartaal een omzet van 13,3 miljard euro.

RELX zag de omzet in de eerste jaarhelft met 10 procent dalen tot 3,5 miljard pond. De operationele winst zakte in de verslagperiode met 29 procent tot 747 miljard pond.

Sligro

Ook Sligro kwam met resultaten. Het groothandelsbedrijf sloot het eerste halfjaar af met een aanzienlijk lagere omzet en een nettoverlies. Doordat horecagelegenheden de deuren moesten sluiten als maatregel tegen het nieuwe coronavirus viel die afzetmarkt voor een groot deel weg. De openstelling van groothandels voor consumenten kon dat verlies niet geheel compenseren.

Aalberts kwam woensdag na de slotbel al met resultaten. De industrieel toeleverancier boekte in de eerste jaarhelft beduidend minder omzet en winst als gevolg van de coronacrisis. Maar sinds de laatste week van mei constateert het bedrijf ook weer herstel van orders en verkopen. Volgens Aalberts was er sprake van een "solide kasstroom" en het orderboek zat eind juni weer op een hoger niveau dan vorig jaar.

Marel

De IJslandse maker van vlees- en visverwerkende machines Marel zag de kwartaalomzet dalen vanwege de coronacrisis. Omdat de kosten ook veel lager uitvielen, bleef de winst grotendeels op peil. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf houdt vast aan zijn doelen voor de middellange en lange termijn.

Core Labs kampte afgelopen kwartaal met de lage olieprijzen en de coronacrisis. De in Amsterdam genoteerde oliedienstverlener geeft dan ook nog geen verwachting voor de rest van het jaar. Wel denkt Core Labs iets meer werk te krijgen in de tweede jaarhelft.

STMicroelectronics

Ook de chipbedrijven staan in de belangstelling. Het Europese chipconcern STMicroelectronics is positiever gestemd over zijn omzet voor dit jaar en schroefde zijn omzetprognose op. In Frankfurt opende Daimler de boeken. De eigenaar van Mercedes-Benz verwacht na zware verliezen in het tweede kwartaal het hele boekjaar toch nog met zwarte cijfers af te sluiten.

De euro was 1,1588 dollar waard tegen 1,1584 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent tot 42 dollar. Brentolie kostte ook 0,2 procent meer, op 44,39 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 31 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 31 mei Slotcall: AEX struikelt voor de finish, maar Pharming komt met de schrik vrij

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

903,61 31 mei
-1,97 -0,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links