Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Woningbouw VS krabbelt traag op na sterke krimp door crisis

WASHINGTON (AFN) - De huizenbouw in de Verenigde Staten heeft in mei heel voorzichtig herstel laten zien van de zware krimp in de voorgaande maanden als gevolg van de coronacrisis en de beperkende maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. Volgens de Amerikaanse overheid ging het aantal in aanbouw genomen woningen vorige maand met 4,3 procent omhoog tot 974.000 huizen in vergelijking met een maand eerder.

Daarmee viel dat herstel wel veel zwakker uit dan gedacht want economen hadden voor mei in doorsnee op een stijging van het aantal in aanbouw genomen woningen met 23,5 procent. In april was hier juist nog een bijgestelde daling met 26,4 procent te zien, terwijl de huizenbouw in maart ook al flink afnam. Door de crisis kwamen veel woningbouwprojecten stil te liggen of liepen vertraging op. Nu worden de beperkende maatregelen versoepeld en worden weer meer woningen gebouwd, al gaat dat dus nog maar mondjesmaat.

Het ministerie maakte verder bekend dat het aantal afgegeven bouwvergunningen vorige maand met 14,4 procent is toegenomen, eveneens minder dan verwacht. In april was hier nog een daling met bijna 21 procent te zien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links