Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street zoekt richting na cijfer steunaanvragen

Wall Street zoekt richting na cijfer steunaanvragen

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen in New York staan donderdag voor een opening zonder duidelijke richting. Handelaren verwerken een reeks cijfers van bedrijven, waaronder grote namen als Facebook en Microsoft. Daarnaast werd gekauwd op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en het nieuwe cijfer over uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten.

De afgelopen weken klopten al meer dan 26 miljoen werkloze Amerikanen bij de overheid aan voor steun. Daar kwamen deze week opnieuw 3,8 miljoen nieuwe aanvragen bij.

De ECB hield zijn rente op hetzelfde lage niveau, maar breidde zijn crisissteun aan banken wel iets uit. De Federal Reserve had een dag eerder al besloten zijn aanpak gelijk te houden.

Microsoft

Een ware vloedgolf aan bedrijfscijfers kwam sinds het sluiten van de beurs woensdagavond op beleggers af. Microsoft was daarbij een van de grootste namen. De Windows-maker profiteerde van een toegenomen vraag naar clouddiensten door de plotselinge opkomst van thuiswerken.

Ook socialemediabedrijf Facebook opende de boeken en had meer gebruikers, maar wel last van teruglopende advertentie-inkomsten. Hetzelfde gold voor Twitter al kon dat bedrijf geen winst schrijven, wat Facebook wel deed.

Tesla

Maker van elektrische auto's Tesla boekte opnieuw winst en verbeterde de winstgevendheid, onder meer doordat de Chinese Gigafactory ging produceren. Daar liggen de personeelskosten namelijk lager. Oliereus ExxonMobil werd flink geraakt door de crisis. Het bedrijf besloot evenwel zijn dividend niet aan te passen. Branchegenoot ConocoPhillips schroeft de productie terug vanwege de lage olieprijs.

Fastfoodketen McDonald's zag zijn omzet flink dalen omdat een groot deel van zijn restaurants geheel of gedeeltelijk gesloten is. In China zijn vrijwel alle filialen inmiddels weer open, maar ligt het aantal klanten lager dan normaal. Levensmiddelenmakers Kraft Heinz en Kellogg profiteerden juist van massaal gehamster door consumenten voorafgaand aan de lockdown.

American Airlines

Luchtvaartmaatschappij American Airlines zette een miljardenverlies in de boeken. Door de virusmaatregelen is het aantal reizigers opgedroogd.

Onder andere chipmaker Qualcomm, internethandelaar eBay en telecom- en entertainmentconcern Comcast openden ook de boeken.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag 2,2 procent hoger op 24.633,86 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 2,7 procent tot 2939,51 punten en techbeurs Nasdaq kreeg er 3,6 procent bij op 8914,71 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links