Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen gemengd richting ECB-besluit

Beurzen gemengd richting ECB-besluit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Beleggers kregen op de laatste handelsdag van de verkorte beursweek een hoop bedrijfsresultaten en economische cijfers voor de kiezen. Op het Damrak stond Shell onder druk nadat de olieproducent voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog het dividend verlaagde. Naast Shell kwamen ook KPN, Besi, Fugro, Corbion en Brunel met kwartaalberichten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent lager op 525,13 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 734,76 punten. Frankfurt en Parijs bleven vlak. Londen daalde 0,3 procent.

Zwaargewicht Shell (min 5,1 procent) was de grote verliezer in de AEX. Het olie- en gasconcern zag de winst afgelopen kwartaal halveren door de coronacrisis en de gekelderde olieprijzen en verlaagde het kwartaaldividend. KPN stond bovenaan met een plus van 4 procent. Het telecombedrijf kende een solide eerste kwartaal, maar stelde dat het te vroeg is om aan te geven wat de impact van de crisis in de rest van het jaar zal zijn.

Corbion

Unibail-Rodamco-Westfield klom 3,7 procent. Volgens het winkelvastgoedconcern was de impact van de virusuitbraak in het eerste kwartaal nog beperkt. In de MidKap was Corbion (plus 14 procent) de grote winnaar. De verkopen van het speciaalchemiebedrijf namen door de pandemie afgelopen kwartaal flink toe. Besi won 8 procent. De chiptoeleverancier zag afgelopen kwartaal zijn orderboek stevig groeien en rekent voor het lopende kwartaal op omzetgroei.

Pharming dikte 7,7 procent aan. De biotechnoloog heeft van Brussel formele goedkeuring gekregen voor de behandeling van acute erfelijke angio-oedeem (HAE)-aanvallen bij kinderen met zijn medicijn Ruconest. Bodemonderzoeker Fugro won 0,6 procent ondanks een groter operationeel kwartaalverlies.

Brunel

Brunel bleef ongewijzigd. De detacheerder verwacht zware tijden als gevolg van de virusuitbraak en de lage olieprijs. Ook drankenproducent Lucas Bols (plus 0,5 procent) merkt de gevolgen van de crisis en schrapt het dividend. In Parijs daalde Société Générale 5 procent. De Franse bank kampte afgelopen kwartaal met de onrust op de beurzen en zette flink meer geld opzij voor risicovolle leningen.

De euro was 1,0882 dollar waard, tegen 1,0851 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen verder omhoog. Een vat Amerikaanse olie werd 14,3 procent duurder op 17,22 dollar. Brentolie kostte 9 procent meer op 24,56 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:36 AEX doet klein stapje terug, ASMI enige stijger
  2. 09:13 AEX lager van start gegaan en Alfen -16% na cijfers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links