Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop op coronamedicijn geeft beurzen een zetje

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met winsten gesloten. De financiële markten reageerden onder meer op hoopgevend nieuws over het onderzoek naar een potentieel coronamedicijn. Daarnaast worstelden beleggers zich opnieuw door een flinke hoeveelheid resultaten van grote Europese bedrijven. Ook waren de financiële markten in afwachting van het het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag, en de olieprijzen toonden krachtig herstel.

De AEX-index in Amsterdam sloot 1,3 procent hoger op 526,96 punten. De MidKap steeg 3,6 procent tot 726,24 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt klommen tot 2,9 procent.

Een experimenteel coronamedicijn van Gilead Sciences helpt coronapatiënten sneller herstellen dan normale zorg. Daar wijzen de eerste resultaten van een Amerikaans onderzoeksinstituut althans op, stelde farmaceut Gilead in een bericht aan beleggers. Veel details zijn nog niet bekend, maar het nieuws wakkert de hoop aan op een eerste effectieve behandeling van de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus.

ArcelorMittal

Koploper in de AEX was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 12,7 procent. Ook in de MidKap was het sentiment duidelijk positief. Bij de middelgrote fondsen lieten meerdere fondsen, waaronder bodemonderzoeker Fugro en sportschooluitbater Basic-Fit, koersstijgingen zien van meer dan 10 procent.

Elders in Europa kregen de Britse banken Standard Chartered en Barclays er tot bijna 13 procent bij na goed ontvangen kwartaalberichten. Deutsche Bank, die met definitieve kwartaalcijfers kwam, klom 12 procent in Frankfurt. De Duitse autobouwers Volkswagen en Daimler, die vanwege de virusuitbraak minder auto's verkochten in het eerste kwartaal, stegen tot bijna 7 procent.

Airbus

In Parijs won Airbus dik 10 procent. De vliegtuigbouwer leed wel een kwartaalverlies door de coronapandemie en sprak van de ernstigste crisis in de luchtvaart ooit. IAG steeg een kleine 6 procent in Londen. Het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappijen als British Airways en Iberia is van plan tot 12.000 banen te schrappen om de kosten omlaag te brengen en de fikse verliezen op te vangen. Het Franse supermarktconcern Carrefour dikte bijna 4 procent aan dankzij sterke kwartaalcijfers.

De euro was 1,0851 dollar waard, tegen 1,0843 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 30,6 procent meer op 16,10 dollar. Brentolie werd 11,7 procent duurder op 22,86 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 april 2020 18:21
    quote:

    suske wiet schreef op 29 april 2020 18:10:

    Het aandeel Giliad stijgt 8%;
    Als het echt goed was zou het heel wat meer omhoog schieten
    Gilead is een megabedrijf van 100 miljard dollar. 8% betekent 8 miljard dollar erbij. Hoeveel denk jij dan dat een coronamiddel waard moet zijn?
  2. MartijnN1932 29 april 2020 18:43
    quote:

    Watchdog schreef op 29 april 2020 18:30:

    Het gaat niet eens om een vaccin. Een vaag experimenteel medicijn waarmee het herstel mogelijk iets sneller gaat.
    Ik denk eerder dat er geanticipeerd wordt op positief nieuws van de FED.
    Maar dit begint allemaal wel erg veel op een bubbel te lijken.
    Op een bubbel te lijken, volgens mij leven we al meer dan 2 jaar in een bubbel zo niet langer.

    wat er nu gaande is op de beurs druist tegen al het verstand in.
    bedrijven die omzet dalingen van 20-30% aangeven die verliezen krap 5% op de beurs. het is bizar..

    Maar goed mij komt het goed uit om nog wat aandelen op hoog niveau te verkopen..
  3. mok 29 april 2020 19:27
    Obligaties leveren niets meer op en je kunt er nu makkelijk uit zonder verlies, omdat ze opgekocht worden door de centrale banken. Sparen levert niets op, dus dan moet je wel in aandelen. Een aandeel als Unilever levert meer dividend op dan rente op je spaarrekening, risico is bijna 0, en nog kans op koerswinst. Dus, die koers kan nog veel hoger, verdubbeling in een paar jaar is reëel. Amerika loopt voorop, veel K/W verhoudingen gaan al richting 30, maar gaat nog wel stijgen.
  4. Jake90 29 april 2020 21:33
    quote:

    mvliex 1 schreef op 29 april 2020 19:14:

    [...]Als jij echt zo naief denkt dat de grote beleggers op alleen Q1 handelen zou ik maar stoppen met beleggen.
    Dat niet perse. Wel denk ik dat we te hard stijgen en dat de beurs en de werkelijke economie hier een discrepantie vertoond. Mijn reactie vloeit voort uit dit artikel waarin staat dat de beurs stijgt vanwege de stroom van q1 resultaten.

    Wat is jouw visie hierop dan?
  5. Jake90 29 april 2020 22:13
    We zitten namelijk grotendeels nog steeds in lockdown, overheden hebben giga noodfondsen opgezet, consumenten vertrouwen is hard gedaald en werkloosheid loopt op. Allemaal ingrediënten voor een lagere consumenten uitgavenpatroon en dus ook lagere productie en dus winsten.

    Op de korte termijn kunnen we nog even liften op de korte termijn visie, maar zeker zolang een vaccin enkele maanden uitblijft en Corona rondheerst is iedere quarantaine dag extra economische krimp.

    Scenario 1: vaccin komt snel en/of versoepeling lockdown leidt niet tot een forse stijging in infecties
    Scenario 2: vaccin laat op zich wachten en/of versoepeling leidt tot meer Corona gevallen

    Scenario 1 is bull en 2 bear. Als ik hier een kans berekening op loslaat dan is wat mij betreft de kans op scenario 2 veel groter.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links