Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street met winst het weekend in

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten gesloten. Met name in de middaghandel kreeg het sentiment een impuls. Beleggers kauwden op verschillende bedrijfsresultaten. Zo opende onder meer chipgigant Intel de boeken. Verder zorgden berichten over enige versoepeling van de lockdown-maatregelen voor iets van opluchting. President Donald Trump zette daarnaast zijn handtekening onder een lang bediscussieerde wet rondom hulp, onder meer aan kleine ondernemers.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie 1,1 procent hoger op 23.775,27 punten. De brede S&P 500 klom 1,4 procent tot 2836,74 punten en de techgraadmeter Nasdaq won 1,7 procent tot 8634,52 punten. Met name technologieaandelen zorgden voor een positieve stemming. Techreuzen als Apple en Microsoft gaven graadmeters met winsten tot bijna 3 procent een zetje.

Intel sloot 0,4 procent hoger. Het concern zette in het eerste kwartaal een recordomzet in de boeken dankzij de grotere vraag naar chips voor datacenters die op volle toeren draaien omdat veel thuis wordt gewerkt vanwege de crisis. De winstverwachtingen voor het tweede kwartaal vielen tegen.

Schijnwerpers

Biotechnoloog Gilead Sciences won 2,4 procent. Het bedrijf staat in de schijnwerpers na mediaberichten dat het middel remdesivir van Gilead tegen het coronavirus teleurstellende resultaten opleverde. Gilead stelt dat de gelekte rapporten een verkeerd beeld geven van het onderzoek.

Verder was er aandacht voor American Express. De creditcardmaatschappij behaalde in het eerste kwartaal fors minder winst vanwege de coronacrisis. Consumenten, getroffen door lockdowns en verslechterende economische vooruitzichten, hielden met name in maart hun uitgaven in bedwang. Daarnaast nam de onderneming een grote voorziening omdat door de crisis komende tijd veel krediet niet terugbetaald dreigt te worden. Het aandeel won 0,9 procent.

Boeing

Vliegtuigfabrikant Boeing verloor 6,6 procent aan beurswaarde. De onderneming kondigt volgende week bij zijn handelsupdate waarschijnlijk een halvering van de productie van de 787 Dreamliner aan. Ook neemt het concern waarschijnlijk afscheid van een deel van het personeel.

Winkelketen JC Penney (min 11,3 procent) zou gesprekken voeren met schuldeisers over een schuldenherstructurering. Het bedrijf dreigt failliet te gaan door de malaise in de winkelsector door de virusuitbraak.

De euro was 1,0818 procent waard, tegen 1,0800 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 4 procent meer op 17,16 dollar. Brentolie werd 2,6 procent duurder op 21,88 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 april 2020 10:55
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 24 april 2020 23:05:

    En hier weer ruim 1,5 % in het Rood op de AEX ,we lopen jaren achter met een amazing herstel Dow op weg naar de 25.000 mijn Fondsen staan gewoon nog in de jaren 80 stand .
    Dit is weer zo’n suggestief commentaar. De stijging in Wallstreet kwam pas nabeurs hier. Bij sluiten beurs in A’dam stonden de Amerikanen in de min. Maandag kunnen we pas bepalen of wij wel of niet die stijging ook krijgen. Volgens IEX in ieder geval wel.
  2. Brievenbus 25 april 2020 11:20
    quote:

    Andy5 schreef op 25 april 2020 10:55:

    [...]

    Dit is weer zo’n suggestief commentaar. De stijging in Wallstreet kwam pas nabeurs hier. Bij sluiten beurs in A’dam stonden de Amerikanen in de min. Maandag kunnen we pas bepalen of wij wel of niet die stijging ook krijgen. Volgens IEX in ieder geval wel.
    En als jij nou 's de prestatie van de Amerikaanse beurs en de onze over de afgelopen 20 jaar gaat vergelijken ga je enorm blozen en leer je wat.....
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links