Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zwakkere arbeidsmarkt blijkt ook uit Beige Book

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie liet in de laatste periode van vorig jaar een "bescheiden" groei zien, al waren er wel signalen dat de banenaanwas afzwakte. Dat meldde de Federal Reserve in zijn zogeheten Beige Book, dat inzage geeft in de economische activiteit in de Verenigde Staten.

De studie is samengesteld op basis van enquêtes door de regionale centrale banken. De gegevens zijn actueel tot 6 januari. Dat de Amerikaanse arbeidsmarkt zwakker presteerde in december werd onlangs ook al duidelijk uit het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid. Beleggers houden het Beige Book altijd sterk in de gaten omdat ze daaruit mogelijk een duidelijker beeld kunnen krijgen over de toekomst van het rentebeleid.

De Federal Reserve, de koepel van Amerikaanse centrale banken, vindt dat de rente momenteel op een gepast niveau is, mits er geen aanzienlijke economische veranderingen gaan opspelen. Dat bleek onlangs nog uit de notulen van de beleidsvergadering in december. In verschillende speeches van beleidsbepalers bij de Fed klonk de laatste tijd een vergelijkbaar geluid.

Vorig jaar verlaagde de Fed de rente in totaal drie keer drie keer. In december werd er niet aan de rente gesleuteld. De beslissing om de niveau's ongemoeid te laten was voor het eerst sinds mei unaniem en werd ook algemeen verwacht op de financiële markten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 15 januari 2020 21:05
    quote:

    san marco schreef op 15 januari 2020 20:47:

    Economie ondergaat zijn cyclus met een vangnet van lage rente en QE van de centrale banken. Daarom zal er voorlopig geen flinke correctie komen.
    Idem we blijven gewoon in aandelen zitten omdat er nog weinig alternatieven zijn .
    Vastgoed begint riskant te worden .
    Obligatie is helemaal uit de gratie .
    De rente kan nog stabiel blijven tot ver in 2021
  2. forum rang 4 Bob777 15 januari 2020 23:26
    quote:

    Franfran1000 schreef op 15 januari 2020 21:39:

    Gevolgen voor de koers van Randstad?
    Gaat enorm naar beneden, de nieuwe flexwet maakt geen verschil tussen een uitzendburo en zelf tijdelijk mensen in dienst nemen dus een achterhaald businessmodel waarbij er op dit momen kosten stijgingen tot 6% aan klanten worden doorberekend, nul komma nul novatie, leuke tijden gehad vergeten te investeren
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links