Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode koersenborden op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag nog altijd in de min. Berichten dat de ondertekening van het voorlopige handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China er nu echt aan zit te komen zorgden voor enige steun. De handel is echter dun omdat veel handelaren nog op vakantie zijn. Ook wordt er hier en daar wat winst gepakt.

De Dow-Jonesindex leverde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent in tot 28.532 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor eveneens 0,4 procent tot 3227 punten en techbeurs Nasdaq speelde 0,5 procent kwijt op 8964 punten.

De dollar verloor maandag verder aan waarde nadat de munt vrijdag zijn grootste terugval in één dag beleefde sinds juni. De dollar is momenteel de 'minst' presterende munt van alle 'grote' valuta wereldwijd. Het positivisme over de handelsgesprekken tussen Peking en Washington maakt dat beleggers meer risico willen nemen. Ook de aanhoudende steun van de Federal Reserve, die geld pompt in de Amerikaanse markt voor kortlopende leningen, helpen de waardedaling van de munt in de hand.

Tesla

Automaker Tesla (min 2,6 procent) leverde maandag de eerste auto's af die in China zijn geproduceerd. Daarmee is de fabriek in Shanghai binnen een jaar operationeel. Techreus Applesteeg 0,7 procent na een positief analistenrapport van Wedbush. Die stelt dat Apple komend jaar volop zal profiteren van de groeiende uitgaven aan 5G-technologie.

Maxar Technologies, dat zich onder meer bezighoudt met satellietbeelden, maakte een koerssprong van haast 17 procent. Het bedrijf zegt zijn ruimterobotica-divisie te verkopen aan een consortium onder leiding van Northern Private Capital.

Cloudbedrijven

Cloudbedrijven HP Enterprises en IBM (min 0,4 procent en min 1,4 procent) staan in de belangstelling na berichtgeving over een Chinese hack die veel groter was dan eerder werd aangenomen. Daarbij zouden onder meer gegevens van mijnbouwer Rio Tinto en medisch technologiebedrijf Philips zijn buitgemaakt.

Facebook werd in Brazilië beboet voor het Cambidge Analytica-schandaal en daalde 1,3 procent.

De euro was 1,1210 dollar waard tegen 1,1217 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 61,65 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 68,47 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links