Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam levert winst in

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam gaf maandag op de valreep de kleine winsten van eerder op de dag op. Elders in Europa waren wel plussen te zien. Beleggers reageerden daarbij voorzichtig positief op de mededeling van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij verwacht snel zijn handtekening te zetten onder een gedeeltelijke handelsdeal met China. Op het Damrak werd Philips lager gezet na een kwartaalbericht.

De AEX-index in Amsterdam eindigde uiteindelijk een fractie lager op 583,68 punten. De hoofdindex bereikte vrijdag nog de hoogste slotstand van het jaar. De MidKap klom 1 procent tot 876,01 punten. Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,4 procent. Londen steeg licht. Brussel heeft de Britten drie maanden uitstel verleend voor de brexit.

Philips verloor 1,3 procent in de AEX. Het zorgtechnologieconcern boekte afgelopen kwartaal fors minder winst. De onderneming waarschuwde eerder deze maand al voor een daling van de winstmarges bij Connected Care door de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. Biotechnoloog Galapagos voerde de stijgers aan met een winst van 6,5 procent.

MidKap

In de MidKap ging roestvrijstaalbedrijf Aperam aan kop met een plus van 3 procent. Bij de kleinere bedrijven won Neways 2,3 procent. Topman Huub van der Vrande, die zestien jaar aan het roer staat bij de producent van elektronische componenten, vertrekt eind dit jaar.

Het Duitse biotechbedrijf Curetis dikte 31 procent aan op de lokale markt op het Damrak. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat dochteronderneming Ares Genetics een proef is begonnen met een door kunstmatige intelligentie gedreven test voor de effectiviteit van antibiotica.

Londen

In Londen ging HSBC 3,7 procent omlaag. De Britse bank zag de kwartaalwinst fors dalen. LVMH zakte 0,5 procent in Parijs. Het Franse luxegoederenconcern bevestigde interesse te hebben in de Amerikaanse juweliersketen Tiffany. Tiffany zou echter een bod van 14,5 miljard dollar van LVMH hebben afgewezen. Commerzbank won 2,3 procent in Frankfurt na voorlopige resultaten.

De euro was 1,1097 dollar waard, tegen 1,1086 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper op 55,86 dollar. Brentolie daalde 0,9 procent in prijs tot 61,47 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2019 18:21
    De laatste tik Mafia heeft weer toegeslagen. Even die AEX 1,5 punt lager zetten in de laatste tik. Duidt op heel veel stress en wellicht dat ze met man en macht de doorbraak proberen tegen te gaan. Misschien een ouderwetse shortsqueeze en in turbo tempo dwars door de 590 deze week?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links