Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL uitblinker op vlakke beurs

PostNL uitblinker op vlakke beurs

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel PostNL was maandag een uitblinker op het Damrak. Beleggers reageerden verheugd op het besluit van de overheid om de postbezorger toestemming te geven om concurrent Sandd over te nemen. De Europese beurzen lieten weinig beweging zien in afwachting van de ontwikkelingen rond de Amerikaans-Chinese handelsvete, de afzettingsprocedure van president Donald Trump en de brexit.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur ongewijzigd op 578,21 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 833,79 punten, dankzij de koerssprong van PostNL. De beurzen in Frankfurt en Parijs stonden vrijwel vlak. Londen daalde 0,2 procent.

PostNL was de grote winnaar in de MidKap met een winst van bijna 11 procent. Het postbedrijf krijgt van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) onder strenge voorwaarden alsnog toestemming om Sandd over te nemen. Zij gaat daarmee in tegen het oordeel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die eerder deze maand besloot geen vergunning te verlenen voor de fusie.

Vertrek topman ASMI

ASMI steeg 1 procent. Topman Chuck del Prado wil vertrekken bij de chiptoeleverancier. De raad van commissarissen neemt daarvoor bij de aandeelhoudersvergadering in mei 2020 een officieel besluit.

Bij de hoofdfondsen stond betaalbedrijf Adyen (min 2 procent) onderaan. KPN zakte 1,2 procent. Het telecomconcern trekt de beoogde aanstelling van Dominique Leroy tot bestuursvoorzitter in. Volgens KPN is de duur van de procedures in België, waar de voormalige topvrouw van Proximus door justitie wordt onderzocht vanwege een omstreden aandelenverkoop, "onduidelijk en onvoorspelbaar". ABN AMRO (plus 1,4 procent) was de sterkste stijger.

Koersen

In Frankfurt klom Klöckner & Co 2,1 procent. De Duitse staalhandelaar ziet volgens het Duitse Handelsblatt af van een fusie met staalgigant Thyssenkrupp (min 0,9 procent). Het besluit zou een gevolg zijn van het wegsturen van topman Guido Kerkhoff bij Thyssenkrupp. BP daalde 0,4 procent in Londen. Topman Bob Dudley van het Britse olie- en gasconcern werkt volgens Sky News aan een vertrek bij het bedrijf.

De euro was 1,0924 dollar waard, tegen 1,0944 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 55,46 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 61,35 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Beursblik: negatief bedrijfsresultaat PostNL verwacht
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 september 2019 12:17
    quote:

    howlowdowego schreef op 30 september 2019 12:05:

    duur geintje die 'liberalisering' van de postmarkt. Vooral voer voor managers. Hoe de consument hiervan profiteerde blijft voor mij onzichtbaar.
    Hou eens op man. Aandeel PostNL is door hele discussie met ACM van 4,50+ naar 1,50 gedrukt door financiële boefjes. Vandaag een beetje omhoog en dan dit als mening?

    Alles tot 3,50 euro is gewoon normaal herstel.
  2. FlashHenk 30 september 2019 14:00
    quote:

    howlowdowego schreef op 30 september 2019 12:05:

    duur geintje die 'liberalisering' van de postmarkt. Vooral voer voor managers. Hoe de consument hiervan profiteerde blijft voor mij onzichtbaar.
    De kern van het probleem ligt bij de dramatische afname van postvolumes, niet bij de liberalisering.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,242 03 mei
+0,023 +1,89%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links