Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plus voor AEX

 Kleine plus voor AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag licht hoger aan de eerste handelsdag van september begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa toonden plussen. Beleggers krijgen tijdens de eerste sessie van de week geen steun uit de Verenigde Staten. Daar is Wall Street gesloten vanwege Labor Day.

De AEX-index op Beursplein 5 stond in het eerste handelsuur 0,4 procent hoger op 560,44 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 815,77 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 0,5 procent omhoog.

Unilever dikte 0,3 procent aan. Analisten van Goldman Sachs hebben het advies op het aandeel opgevoerd naar kopen. De consumentengoederenmaker kondigde vrijdag nabeurs aan het grootste deel van zijn Boliviaanse branchegenoot Astrix over te nemen. Financiële details van de deal werden niet verstrekt.

Handelsconflict

De financiële markten houden de ontwikkelingen rondom het handelsconflict tussen de VS en China weer in de gaten. Zondag zijn nieuwe Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen waaronder schoenen, kleding en andere consumentenproducten ingegaan. Peking sloeg gelijk terug met heffingen op Amerikaanse goederen en verklaarde nog meer vastberaden te zijn in het steeds verder escalerende handelsconflict met Washington. De twee landen praten overigens nog steeds met elkaar.

De aandelen van Europese bedrijven die zijn blootgesteld aan de nikkelmarkten weten de aandacht weer op zich gericht. Het metaal noteert op het hoogste peil sinds 2014, na een recente ban van Indonesië op de uitvoer van nikkel. Nikkel wordt gebruikt voor roestvrijstaal. Aperam, een producent van nikkellegeringen, steeg 2,6 procent in de MidKap. Het bedrijf was vrijdag al een van de grootste stijgers bij de middelgrote fondsen in Amsterdam.

Koersen

In Parijs won CGG 9,4 procent, nadat de branchegenoot en partner van bodemonderzoeker Fugro zijn verwachtingen opvoerde. Fugro ging op het Damrak 2,3 procent vooruit.

De euro was 1,0980 dollar waard, tegen 1,0990 dollar op vrijdag. Toen zakte de euro voor het eerst sinds mei 2017 onder de 1,10 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte licht tot 55,08 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 59,15 dollar per vat

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:03 AEX vermoedelijk licht hoger van start
  2. 02 mei Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. TA=verlies 2 september 2019 15:21
    Ik zie op de site een advertentie met de tekst: fysiek edelmetaal gedigitaliseerd.
    Man o man, dan heb je niet begrepen waar het bij echt fysiek edelmetaal om draait! If yoy don't have it, you don't own it!!!!
    Vertrouw helemaal niemand, koop een stukje goud bij een bullion dealer en leg het in je eigen kluis.
    Trap er niet in!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links