Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Johnson & Johnson krikt zijn omzetprognose op

NEW BRUNSWICK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zorg- en consumentengigant Johnson & Johnson (J&J) heeft zijn omzetprognose voor het lopende jaar opgekrikt. Het bedrijf kijkt met meer vertrouwen de toekomst tegemoet nadat het goede zaken deed met zijn farmaceutische tak, vooral buiten de thuismarkt.

J&J verwacht in 2019 zijn operationele omzet met 3,7 procent te groeien. Eerder ging het concern uit van een groei tussen 2 procent en 3 procent. Dat komt neer op een jaaromzet van 82 miljard tot 83 miljard dollar. In het tweede kwartaal gingen opbrengsten van 21 miljard dollar in de boeken. Dat is beter dan waar de analisten gemiddeld van uitgingen, maar weliswaar een kleine krimp vergeleken met een jaar geleden.

De medicijnen die dienen voor de behandeling van onder meer de ziekte van Kahler, immuungemedieerde ontstekingsziekten, en meerdere soorten kanker waren vooral in trek in de afgelopen drie maanden bij J&J. Dat zorgde ervoor dat de operationele omzet met name in de farmaceutische divisie sterk omhoog ging.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links