Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Handelszorgen drukken Wall Street'

'Handelszorgen drukken Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting met rode cijfers openen. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft uitgaan naar de handelsperikelen tussen China en de Verenigde Staten door de hogere heffingen die president Donald Trump wil opleggen op Chinese goederen. Verder zijn er wat bedrijfsresultaten, al loopt het Amerikaanse cijferseizoen richting zijn einde.

Komende vrijdag verhogen de VS importtarieven op sommige producten uit China naar 25 procent. Ook wordt de lijst van producten die onder heffingen vallen uitgebreid. Trump wil hiermee de druk op China opvoeren. De Chinese vicepremier Liu He gaat later deze week nog wel voor handelsoverleg naar Washington. Eerder waren er berichten dat het bezoek van Liu aan de VS op losse schroeven zou staan, vanwege de nieuwe importheffingen van Trump.

Mogelijk komen bedrijven die gevoelig zijn voor de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd onder druk te staan zoals bijvoorbeeld vliegtuigfabrikant Boeing, machinemaker Caterpillar en ook chipfondsen.

Farmaceuten

Qua bedrijfscijfers is er belangstelling voor onder meer de maker van plastic klompen Crocs, uitbater van zeedierenparken SeaWorld Entertainment, zuivelbedrijf Dean Foods, verzekeraar AIG en de farmaceuten Allergan, Akorn en Regeneron.

Nabeurs publiceert taxibedrijf Lyft voor het eerst kwartaalresultaten als beursgenoteerde onderneming. Lyft ging vorige maand naar Wall Street. Rivaal Uber staat op het punt om de sprong naar de aandelenmarkt te wagen.

Ook Tesla kan in beweging komen. Topman Elon Musk heeft voor 25 miljoen dollar aandelen Tesla gekocht, waarmee hij zijn belang in de fabrikant van elektrische auto's vergrootte naar bijna 20 procent. Verder zou Tesla zich met autoverzekeringen willen gaan bezighouden.

Aan het macro-economisch front is het vrij rustig, met gegevens over de vacatures en het consumentenkrediet in de VS.

De beursgraadmeters in New York eindigden maandag in de min, al werden de verliezen gedurende de handelsdag wel voor een deel weggepoetst. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent in de min op 26.438,48 punten. De brede S&P 500 verloor 0,5 procent tot 2932,47 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,5 procent naar 8123,29 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Voornu 7 mei 2019 15:36
    Als China nou eens haar dollarreserves of US-obligaties in de markt gooit? Wat zou Trump hier van vinden? China heeft hier genoeg van en volgens mij kan China de dollar flink doen bewegen. Er komt overigens een tijd dat de Chinese economie groter is dan de Amerikaanse. benieuwd hoe China dan de US pijn gaat doen.
  2. forum rang 8 het zwaard 7 mei 2019 16:02
    Indien de Chinezen hun enorm pakket US-obligaties op de markt zouden gooien is er niemand die deze kan aankopen bij gebrek aan geld. De Chinezen kunnen dan enkel nog delen van dit pakket verkopen. De $ zou een fikse duik nemen wanneer dit zou gebeuren. Bijgevolg schieten ze dan in eigen voet vermits de opbrengst een pak kleiner zal zijn dan heden wordt gedacht. Ik denk dan ook dat hier geen winnaars of verliezers te bespeuren vallen. Een lagere $ zou misschien beter zijn voor de US economie dan een te sterke Chinese munt. Wat de Chinezen dan weer pijn zal doen.
  3. Matthijs1975 7 mei 2019 16:18
    quote:

    Erny schreef op 7 mei 2019 15:34:

    Ben bang dat Trump op deze koersen niet herkozen gaat worden.
    Het is gewoon een strategie van Trump. Beurzen mogen nu nog niet naar nieuwe hoogten, dat mag pas als het verkiezingscircus van start gaat. Dan heeft hij er het meeste profijt van en is de kans dat hij wordt herkozen groter. Dan kan hij constant roepen hoe goed het met de economie gaat en dat de beurzen door zijn toedoen op recordhoogtes staan.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links