Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sif stijgt, Air France-KLM daalt op Damrak

Sif stijgt, Air France-KLM daalt op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht vooruit. Ook elders in Europa lieten de beurzen kleine winsten zien. Beleggers keken vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport en de ontwikkelingen op het handelsvlak tussen de VS en China. Op het Damrak werd Air France-KLM lager gezet na een kwartaalbericht. Een handelsupdate van Sif Holding viel wel in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 568,24 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 808,96 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,2 procent.

Adyen (min 4,7 procent) was hekkensluiter bij de hoofdfondsen. Aandeelhouders General Atlantic en Pentavest gaan voor ongeveer 750 miljoen euro aandelen in de betalingsdienstverlener verkopen. De stukken zijn bedoeld voor institutionele beleggers. Tankopslagbedrijf Vopak voerde de stijgers aan met een winst van 0,9 procent.

Air France-KLM

Bij de middelgrote bedrijven zakte Air France-KLM 4,4 procent. De luchtvaartcombinatie heeft een ,,uitdagend" kwartaal afgesloten met een operationeel verlies van 303 miljoen euro. Het leeuwendeel van het tekort kwam voor rekening van Air France, maar ook KLM schreef rode cijfers.

Sif dikte 9 procent aan bij de kleinere bedrijven. De funderingsspecialist Sif voerde in het eerste kwartaal de omzet en het bedrijfsresultaat op. Ook bracht Sif de schuldenlast flink terug. Brunel steeg 4,3 procent. De detacheerder behaalde afgelopen kwartaal een kwart meer omzet en bijft ,,zeer positief" over de toekomst.

Adidas

HSBC klom 2,1 procent in Londen na goed ontvangen resultaten van de Britse bank. In Parijs won Société Générale 2 procent. Volgens de Franse bank beginnen de ingezette herstructureringsmaatregelen vruchten af te werpen. Adidas steeg bijna 7 procent in Frankfurt. De Duitse producent van sportartikelen deed in het eerste kwartaal goede zaken met onder meer zijn online verkoop.

De euro was 1,1157 dollar waard, tegen 1,1181 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent in prijs tot 61,72 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 70,42 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 13:24
    888,17
    +0,63% +5,54
  2. 9,798
    +0,80% +0,078

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links