Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Openingswinst Damrak door handelsoptimisme'

'Openingswinst Damrak door handelsoptimisme'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt woensdag met winst beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk hoger openen. Berichten dat de Verenigde Staten en China een handelsdeal naderen zorgen voor optimisme onder beleggers. Verder gaat de aandacht uit naar de brexitperikelen.

De Britse premier Theresa May wil de EU vragen de brexit opnieuw uit te stellen, maar liefst niet al te lang. Om een no-dealbrexit te voorkomen, gaat May proberen met oppositieleider Jeremy Corbyn een acceptabel voorstel te presenteren en aanvaard te krijgen voor 22 mei. Groot-Brittannië hoeft dan niet mee te doen aan de Europese verkiezingen.

De Chinese vicepremier Liu He reist deze week naar Washington voor verder handelsoverleg. Hij zou woensdag aan moeten komen in de Amerikaanse hoofdstad. Naar verluidt zijn de onderhandelingen in een beslissende fase beland en wordt vooruitgang geboekt.

Nedap

Op het Damrak kwam Nedap met een handelsupdate. De Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, heeft in het eerste kwartaal zijn omzet opgevoerd. Ook voor de rest van dit jaar verwacht het bedrijf hogere verkopen. De onderneming gaf geen details over de omzet en de winst in het eerste kwartaal.

De Europese beurzen sloten dinsdag opnieuw hoger. De AEX-index klom 0,3 procent tot 555,94 punten en de MidKap won 0,7 procent tot 781,52 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1 procent. Wall Street eindigde gemengd. De Dow-Jonesindex daalde 0,3 procent tot 26.179,13 punten. De brede S&P 500 bleef vlak en techbeurs Nasdaq steeg 0,3 procent.

De euro was 1,1223 dollar waard, tegen 1,1186 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 62,83 dollar. Brent steeg 0,6 procent in prijs tot 69,76 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:51 Weinig spektakel in AEX
  2. 11:16 Halfgeleiders aan kop in rode AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. eldee99 3 april 2019 08:33
    Men leest wat men horen wil. Alleen de basics zijn uitonderhandeld, maar juist over de pijnpunten is nog geen overeenstemming bereikt. Er is daarom helemaal nog niet "bijna een deal". Reken maar dat er voorlopig geen deal komt. Dan praten we in juni weer verder en daarna weer ergens in 2021.... Tot die tijd blijven de tarieven "opgeschort" en leidt Trump geen gezichtsverlies in de oorlog die hij zelf gestart is en niet kan winnen. Een nieuwe president blaast de hele zooi vervolgens af. Mits Trump niet herkozen wordt (dat sluit ik zeker niet uit, gezien het intellect van de gemiddelde mens). In dat laatste geval blijft de onzekerheid nog langer bestaan (als iemand de "handelsoorlog" tegen die tijd nog serieus neemt); een deal komt er in ieder geval nooit.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links