Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX levert openingswinst in

AEX levert openingswinst in

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs leverde woensdag de openingswinst weer in. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de brexitperikelen en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de min op 544,49 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 758,96 punten. De hoofdindex in Parijs daalde 0,1 procent en lager en Frankfurt ging een fractie omlaag.

De Londense FTSE won 0,1 procent. Het Britse Lagerhuis buigt zich over alle opties voor de brexit. De parlementariërs bekijken onder meer of het Verenigde Koninkrijk op de valreep moet afzien van de brexit, een nieuw referendum gaat houden of toch de deal van premier Theresa May moet accepteren.

Concurrentievrees

Bij de hoofdfondsen op het Damrak noteerde vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield ex-dividend en zakte 3 procent. Betaalbedrijf Adyen zakte 1,8 procent door concurrentievrees. De Amerikaanse bank Citigroup breidt zijn betaaldiensten voor bedrijven uit en richt zich nu ook op consumenten, het werkterrein van Adyen. Uitzender Randstad was de sterkste stijger met een winst van 0,9 procent.

Op de lokale markt klom Avantium 3,1 procent. Het chemiebedrijf leed in 2018 een groter verlies, maar dat was voor een groot deel het gevolg van eenmalige kosten en afschrijvingen vanwege het uitkopen van voormalig partner BASF. VEON daalde 2,8 procent. Het Noorse telecombedrijf Telenor verkoopt opnieuw een deel van zijn belang in het in Amsterdam genoteerde telecomconcern.

In Parijs won Renault 2,9 procent. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times wil de Franse automaker de gesprekken over een fusie met Nissan weer opstarten. Dat moet binnen een jaar gebeuren en is voor de Fransen de eerste stap naar een gezamenlijk bod op Fiat Chrysler, dat onlangs liet weten open te staan voor een samenwerkingsverband of fusie.

De euro was 1,1259 dollar waard, tegen 1,1287 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 59,79 dollar. Brent kostte 0,2 procent meer en werd verhandeld voor 68,10 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 17 mei Slotcall: kwakkeldagje, maar wel met een fraaie weekwinst het pinksterweekend in 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 maart 2019 10:23

    Geen Brexit ???
    Denk dat de Britten toch wel snugger zouden zijn om dit niet te laten gebeuren.

    Gisteren is het al een feit.
    1e & 2e kamer hebben uitkeringen aan Poolse arbeiders afgewezen, maar Brussel heeft het goedgekeurd dus NL moet gewoon volgen.
    Soeverniteit NL is aan Brussel afgestaan.

    Nu zijn het uitkeringen.
    Pensioen volgt.

    Leve Europa !!!
  2. Bonost 27 maart 2019 11:34
    Misschien gaan ze op het laatste moment toch verstandig worden.
    En wat betreft die uitkeringen aan de Poolse arbeiders. De Nederlandse politiek pakt het gewoon verkeerd aan en daardoor verliezen ze op dit punt in Europa. Volgens mij hoeft Nederland trouwens dat besluit van Brussel niet uit te voeren.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

913,25 17 mei
-0,31 -0,03%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links