Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Blik bij Akzo op geschil met bonden'

AMSTERDAM (AFN) - Bij de presentatie van de resultaten van verfbedrijf AkzoNobel zal de aandacht ook uitgaan naar de huidige stand van zaken in het geschil tussen het bedrijf en de vakbonden over een nieuwe cao. Vooral de gevraagde bijstorting in het pensioenfonds van Akzo is een pijnpunt bij de onderhandelingen. De kwestie heeft al tot meerdere stakingen geleid.

Volgens de vakbonden is het niet meer dan redelijk om een deel van de opbrengsten van de verkoop van de divisie Specialty Chemicals te gebruiken voor eenmalige storting in het pensioenfonds van 400 miljoen euro. Ook oud-bestuursvoorzitters van AkzoNobel roepen het zittende bestuur van het verfbedrijf op om het kwakkelende pensioenfonds te versterken.

Akzo besloot vorig jaar al om zijn speciaalchemietak af te splitsen. Zo hoopte het bedrijf zijn aandeelhouders tevreden te stellen nadat een mogelijk lucratieve overname van het gehele bedrijf door branchegenoot PPG Industries vorig jaar niet doorging. De deal moet voor het einde van het jaar volledig zijn afgerond.

Omzet

Akzo zal het tweede kwartaal van het jaar afgesloten hebben met een lagere winst op een omzet die eveneens lager zal uitvallen, zo blijkt uit een analistenconsensus die op de website van Akzo is gepubliceerd. De omzet komt volgens de marktkenners uit op bijna 2,5 miljard euro. Het bedrijfsresultaat bedraagt 312 miljoen euro. De operationele winst daalt naar 216 miljoen euro.

Marktkenners wezen eerder al op het negatieve effect van hogere grondstofprijzen. Akzo had ten tijde van de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal al een eerste prijsverhoging doorgevoerd en wil de prijzen verder verhogen, maar gaf direct aan dat het meerdere kwartalen kan duren voor de effecten daarvan volledig doorwerken. De cijferpresentatie van Akzo staat woensdag voorbeurs op de agenda.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Beursblik: ING verlaagt koersdoel AkzoNobel
  2. 24 apr Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

62,020 29 apr
0,000 0,00%
Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links