Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Lagere opening voor Damrak'

'Lagere opening voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag iets lager te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters beginnen waarschijnlijk in het rood na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven letten op de ontwikkelingen rond de politieke crisis in Italië, dat afstevent op nieuwe verkiezingen.

Op het Damrak staat Altice in de schijnwerpers. De Portugese toezichthouder is volgens de krant Jornal de Negócios niet akkoord gegaan met verschillende oplossingen die het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern heeft aangedragen om de overname van omroep Media Capital van Prisa te laten slagen.

Ook VolkerWessels staat in het nieuws. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) doet onderzoek naar twee dochterbedrijven van de bouwonderneming. Er wordt gekeken of er steekpenningen zijn betaald voor het verkrijgen en uitvoeren van opdrachten op het Caribische eiland Sint Maarten.

Hoogsteder Groep

WDP liet weten dat groenten- en fruitspecialist Hoogsteder Groep, een dochter van The Greenery, zijn intrek neemt in een door het logistiek vastgoedfonds nieuw te ontwikkelen distributiecentrum van ongeveer 8000 vierkante meter in Bleiswijk.

De Europese beurzen sloten maandag lager. De AEX-index zakte 0,5 procent tot 559,84 punten en de MidKap ging 0,6 procent omlaag tot 793,47 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,6 procent. Milaan raakte 1,8 procent kwijt. Beleggers in Londen hadden een lang weekeinde. Ook Wall Street was gesloten.

De euro was 1,1633 dollar waard, tegen 1,1628 dollar op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,5 procent tot 66,89 dollar. Brentolie steeg 0,5 procent en werd verhandeld voor 75,65 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07 jun Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 07 jun Slotcall: AEX herpakt zich na tegenvallend banenrapport VS, Besi in de hoofdrol

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links