Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street lager door handelsspanningen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie in de min. De oplaaiende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China blijven het sentiment op Wall Street bepalen. Beleggers verwerkten verder het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat slechter uitviel dan verwacht.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,6 procent lager op 24.111 punten. De brede S&P 500 verloor 1,3 procent tot 2629 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 1,2 procent en stond op 6993 punten.

President Donald Trump dreigde om heffingen op te leggen op nog eens 100 miljard dollar aan Chinese importproducten. Daarmee reageert hij op de in zijn ogen ,,oneerlijke vergelding'' van China op eerdere Amerikaanse heffingen. China kondigde inmiddels tegenmaatregelen aan. Van gesprekken tussen de partijen is op dit moment geen sprake.

Boeing

Bedrijven die hinder kunnen ondervinden van een handelsconflict stonden onder druk. Dat gold voor onder meer vliegtuigbouwer Boeing, autofabrikant General Motors (GM) en de machinebouwers Caterpillar en Deere. Zij verloren tot 3,2 procent.

Naast de Chinezen werd ook Amazon (min 1,3 procent) weer eens onder vuur genomen door Trump. Hij zei dat het webwinkelbedrijf serieus onder de loep wordt genomen vanwege oneerlijke concurrentie.

Facebook

Facebook (plus 0,4 procent) was opnieuw in opspraak nadat bleek dat het bedrijf oude Facebook Messenger-berichtjes van onder meer topman Mark Zuckerberg heeft gewist. Facebook heeft inmiddels bekendgemaakt zo'n functie voor alle gebruikers beschikbaar te maken en heeft verontschuldigingen aangeboden.

Verfmaker Axalta won 1,3 procent. Het zou volgens bronnen goed kunnen dat het bedrijf een nieuwe poging waagt om tot een fusie met branchegenoot AkzoNobel te komen. PPG Industries (min 1,2 procent) zou op zijn beurt mogelijk weer in de markt zijn voor een overname van de Nederlandse verfreus.

Olie

Uit het banenrapport bleek dat de werkgelegenheid in de VS in maart minder hard is toegenomen dan alom werd verwacht. Verder bleek dat de lonen in de VS sterker stijgen. De hogere lonen kunnen de inflatie aanjagen wat een snellere renteverhoging tot gevolg kan hebben.

De euro was 1,2274 dollar waard, tegen 1,2275 bij het sluiten van de Europese beurzen. Amerikaanse olie ging voor 62,37 dollar per vat van de hand, een daling van 1,9 procent. Brent-olie werd 1,4 procent minder waard en kostte 67,37 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Toddemij 6 april 2018 21:05
    Beter gewoon nog een week flink naar beneden. Amerika's beleggers zien het juist die uitspraken van Trump alleen al zijn schadelijk voor de handel tussen Amerika en zijn handelspartners. Beleggers hou je lijstje klaar om sterke aandelen op koopjesniveau op te pikken. M.i kunnen bedrijven in Europa van dit handelsgekonkel profiteren
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 6 april 2018 21:28
    quote:

    Freebird schreef op 6 april 2018 20:38:

    Eerder deze week meldden jullie dat de kou uit de lucht was m.b.t die handelsspanningen. Dit blijkt nu dus een volstrekt uit de lucht gegrepen aanname. Gelieve uw stellingen in het vervolg op FEITEN te baseren - dank u.
    Juist er zou dus gesproken worden met de Chinezen..

    IEX stop met Fake news ondanks dat het bericht waarschijnlijk uit de Telegraaf komt!!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links