Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street bij opening verder omlaag'

'Wall Street bij opening verder omlaag'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting opnieuw in de min, na de dieprode koersenborden aan het einde van de handel op maandag. De futures wijzen erop dat het nog niet is gedaan met de koerscorrectie die zich momenteel op de beursvloeren voltrekt. Beleggers maken zich duidelijk op voor een krapper monetair beleid en prijzen dat in.

Wall Street beleefde maandag de grootste verliesbeurt in tijden. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 4,6 procent lager op 24.345,75 punten. De brede S&P 500 leverde 4,1 procent in tot 2648,94 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq speelde 3,8 procent kwijt tot 6967,53 punten. In het vervolg gingen de beurzen in Azië en Europa dinsdag eveneens flink omlaag.

Kenners hadden eerder al gewaarschuwd dat er zo'n koerscorrectie aan zat te komen. De opmars die de aandelenmarkten vorig jaar doormaakten werd voor een groot deel gestuwd door het stimulerende beleid van centrale banken. Die hielden de rentes kunstmatig laag en steunden de markten met omvangrijke opkoopprogramma's.

Optimistisch banenrapport

Vrijdag viel het kwartje, toen de Amerikaanse overheid met een vrij optimistisch banenrapport kwam. Op dat moment werd het beleggers duidelijk dat het binnen niet al te lange tijd echt klaar is met de hulp van de centrale banken. In de Verenigde Staten wordt er rekening mee gehouden dat de Federal Reserve de rente wel eens sneller kan gaan opvoeren dan eerder aangenomen.

Wat betreft bedrijven zijn de ogen gericht op General Motors (GM). Het autoconcern moest afgelopen kwartaal eenmalig meer dan 7 miljard dollar afschrijven in verband met de Amerikaanse belastinghervormingen. Afgezien daarvan ging het best goed en de resultaten waren beter dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Het moederbedrijf van Cadillac en Chevrolet profiteerde vooral van eerder doorgevoerde bezuinigingen en hogere prijzen van auto's.

Allergan

Ook Allergan gaf een kijkje in de boeken. De farmaceut, bekend van onder meer botox, heeft in het vierde kwartaal winst geboekt door sterke vraag naar zijn medicijnen. Bovendien kon het Amerikaanse bedrijf succesvolle testresultaten overleggen voor migrainemedicijn ubrogepant.

Axalta schreef juist rode cijfers. Dit kwam volgens het verfconcern onder meer door wijzigingen van belastingregels in de VS. Ook ,,acquisitiegerelateerde kosten" speelden het bedrijf parten net als duurdere grondstofprijzen. De omzet ging wel omhoog.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2018 14:50
    of je nu long of sh wil steeds wordt er alles aan gedaan dat je duur mag kopen de dax, dow jones elke keer tegen die 1.20 aan en hoger en als je pech hebt GAM.
    Zelfs als je kan mag kopen eronder bijv ing 0,50 dan gam ook.
    Bnp geen laat prijs, duur maken vast dat je met veel erin mag.
  2. forum rang 6 rene66 6 februari 2018 15:02
    Fed’s Bullard tries to calm market’s inflation fears

    Published: Feb 6, 2018 8:50 a.m. ET

    St. Louis Fed President says strong labor market doesn’t mean a spike in inflation is around the corner

    St. Louis Fed President James Bullard said Tuesday he didn’t think the strong U.S. labor market meant that higher inflation is just around the corner, pushing back on one of the market’s fears that has led to a broad sell off in stocks in recent days.

    The market seemed interpreted the good news from the January jobs report — a surprising pickup in average hourly earnings — as “bad” news, a sign that inflation would start to heat up and might force the Fed to slam on the economic brakes with quickened policy changes instead of raising rates at a gradual pace.

    www.marketwatch.com/story/feds-bullar...
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links