Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen hoger richting banencijfer

Europese beurzen hoger richting banencijfer

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag stevig in het groen. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op Wall Street en waren in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport. Daarnaast verwerkte de markt het besluit van president Donald Trump om de VS terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort voor het middaguur 0,6 procent hoger op 530,09 punten. De MidKap won ook 0,6 procent, op 809,23 punten. De beurs in Parijs steeg 0,8 procent en de Duitse DAX kreeg er 1,3 procent bij. De FTSE-index in Londen klom 0,3 procent en tikte eerder op de dag de hoogste koers ooit aan.

In New York lijken de beurzen vrijdag de recordstanden verder uit te gaan breiden.

Koploper

Biotechnologiebedrijf Galapagos was koploper in de AEX met een plus van meer dan 2 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco volgde met een winst van 1,8 procent na een adviesverhoging door JPMorgan. De oliebedrijven Shell en SBM Offshore kampten met de dalende olieprijzen en verloren respectievelijk 0,8 en 0,7 procent.

In de MidKap stond chipleverancier Besi bovenaan met een winst van ruim 3 procent. Advies- en ingenieursbureau Arcadis klom 2,9 procent na het binnenslepen van meerdere klussen bij waterschappen. ASR (min 1,8 procent) noteerde ex-dividend. ING schroefde het koersdoel voor de verzekeraar op en voegde het aandeel toe aan de favorietenlijst voor de Benelux.

In trek

De Europese banken waren in trek bij beleggers. Deutsche Bank steeg in Frankfurt 2 procent. In Parijs klommen BNP Paribas en Société Générale respectievelijk 2 en 2,5 procent. ING Groep dikte in Amsterdam 1,7 procent aan. In Madrid herstelde Banco Popular wat van het forse koersverlies van een dag eerder en won ruim 3 procent.

De olieprijzen stonden opnieuw onder druk door de toegenomen olieproductie in de VS. Een vat Amerikaanse olie werd 2,7 procent goedkoper op 47,06 dollar. De prijs van Brentolie zakte ook 2,7 procent, tot 49,28 dollar per vat. De euro was 1,1223 dollar waard, tegen 1,1210 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links