Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen VS stijgen richting recordstanden

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York lieten donderdagmiddag gematigde winsten zien. De belangrijkste graadmeters kwamen daardoor in de buurt van hun recordniveaus. Beleggers kregen onder meer meevallende cijfers voorgeschoteld over de Amerikaanse arbeidsmarkt en over de recente ontwikkelingen in de industrie.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel op Wall Street 0,6 procent hoger op 21.133 punten. De bredere S&P 500 steeg eveneens 0,6 procent naar 2426 punten. Ook de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent omhoog en kwam op 6232 punten.

Verf- en chemieconcern PPG Industries liet weten voorlopig geen bod op AkzoNobel in te dienen. Daarmee staan de Amerikanen voor zeker zes maanden aan de zijlijn. Het bedrijf zag zijn voorstellen resoluut worden afgewezen door Akzo. Een vijandig bod zag PPG nu niet zitten. Het aandeel steeg 2,9 procent.

Financiële waarden

Bij de hoofdfondsen zaten vooral financiële waarden in de lift. Zorgverzekeraar UnitedHealth was koploper met een winst van 2,2 procent. De bank Goldman Sachs kreeg er 2,1 procent bij, creditcardmaatschappij American Express 1,9 procent. Onderaan stonden sportkledingmaker Nike en telecomconcern Verizon met verliezen van 0,8 en 0,6 procent.

Bij de overige bedrijven kan onder meer tractorbouwer Deere op aandacht rekenen. Het concern maakte bekend bijna 4,4 miljard euro neer te tellen voor de Duitse machinebouwer Wirtgen. Het aandeel Deere werd door beleggers 2,4 procent hoger gezet.

Olie

De olieprijzen kregen steun van een verdere daling van de de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent tot 48,95 dollar. Brentolie werd verhandeld voor een prijs van 51,23 dollar per vat, wat neerkomt op een stijging van 0,9 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links