Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak staat voor rustige opening'

'Damrak staat voor rustige opening'

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting zonder grote koersuitslagen. Er is voor beleggers nog niet veel nieuws om zich op te richten. Later op de dag staan nog wel diverse economische cijfers op de rol.

Op Beursplein 5 staat Kiadis Pharma in de belangstelling. De biotechnoloog heeft vorig jaar een kleiner nettoverlies geboekt dan in 2015. Er werd evenwel nog geen omzet gedraaid door het bedrijf, dat werkt aan middelen tegen leukemie.

Winkelbedrijf FNG meldde een sterk 2016 achter de rug te hebben. De eigenaar van modeketens als Miss Etam en Brantano realiseerde naar eigen zeggen een ,,omzetsprong'', maar gaf geen vergelijkbare cijfers uit 2015. Het bedrijf gaat er vanuit dat de omzet en het resultaat dit jaar verder toenemen, mede dankzij reorganisaties die zijn doorgevoerd om de winkelketens weer gezond te maken.

SnowWorld

Ook werd bekend dat de Taiwanese verzekeraar Fubon Financial Holding zijn aandelenbelang in Delta Lloyd heeft verkocht aan NN Group. Een jaar geleden leek Fubon nog in de markt om zijn belang in Delta Lloyd flink uit te bouwen. Maar eind vorig jaar accepteerde Delta Lloyd een overnamebod van NN Group.

Verder bleek uit een melding van toezichthouder AFM dat miljardair Marc Coucke zijn belang in SnowWorld flink heeft uitgebreid. De Belg heeft nu bijna een kwart van de aandelen in skihallenuitbater in handen.

Op macro-economisch gebied gaat de aandacht van beleggers uit naar nieuwe gegevens over de inflatie in de eurozone. Ook staan er nog updates over onder meer de Franse producentenprijzen en de economische groei in het Verenigd Koninkrijk op het programma.

Euro

De Amsterdamse AEX is donderdag 0,4 procent hoger gesloten op 515,73 punten. De MidKap steeg ook 0,5 procent tot 740,37 punten. In Frankfurt en Parijs waren plussen te zien van 0,4 procent, maar Londen verloor 0,1 procent. Op Wall Street was de stemming eveneens positief. Daar veerden onder meer financiële bedrijven op na een meevallende herziening van cijfers over de groei van de Amerikaanse economie.

De euro noteerde 1,0683 dollar, tegen 1,0727 dollar bij het Europese slot van donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 50,09 dollar en Brentolie klom 0,6 procent tot 52,62 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:15 Beursupdate: AEX op Wall Street 1
  2. 17:49 AEX zet recordreeks voort na renteverlaging ECB

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 31 maart 2017 08:55
    Japan 0,8% in de min. Futures VS in de min.

    Flynn wil getuigen in de VS maar wil in ruil daarvoor immuniteit. Dat is vreemd als er niets aan de hand zou zijn toch?

    Het zal mij benieuwen hoe lang Trump president blijft. het begint steeds meer te rommelen overzee. Op Trump hebben de meeste beleggers zich gefocust. Binnen in zijn partij is al verdeeldheid. Zijn schoonzoon en dochter zitten ook in zijn groepje van het Witte Huis.
    Een familiebedrijf... zoals in de zakenwereld.
  2. ETFking 31 maart 2017 09:13
    Nee het is niet Trump (rally). It's the economy, stupid. Ondanks al het gerommel ontwikkelt de economie, zowel in de VS, als in Europa en opkomende markten behoorlijk positief. Dat zorgt voor oplopende koersen. Tenzij Trump hele destructieve dingen gaat doen (handelsoorlogen) gaat hij hier geen verandering in brengen, maar voorlopig lijkt hij helemaal niet in staat om ook maar iets te doen (behalve decreten om milieu maatregelen van Obama te beëindigen)
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

923,36 18:05
+4,69 +0,51%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links