Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NN biedt ongevraagd op Delta Lloyd

NN biedt ongevraagd op Delta Lloyd

AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft ongevraagd een bod uitgebracht op Delta Lloyd. Het financiële bedrijf wil zijn branchegenoot overnemen voor in totaal 2,4 miljard euro. Delta Lloyd zegt in een verklaring het bod in beraad te hebben en heeft aan Delta Lloyd laten weten zo spoedig mogelijk te reageren.

NN biedt concreet 5,30 euro per aandeel op Delta Lloyd. Delta Lloyd eindigde dinsdag op de beurs in Amsterdam op 4,12 euro. Het aandeel schoot op de beurs met zo'n 30 procent omhoog tot rond de 5,30 euro. Kenners zien voordelen van een bundeling van krachten van de bedrijven, maar denken dat NN wel met een hoger bod moet komen.

De partijen hebben nog niet met elkaar gesproken. NN heeft wel al eerder zijn visie ,,over het combineren van de Nederlandse en Belgische activiteiten'' gedeeld met het bestuur en de commissarissen van Delta Lloyd, maar daar is nog niet op gereageerd. ,,We hopen dat Delta Lloyd met ons in gesprek wil gaan'', aldus een woordvoerster van NN.

Leidende speler

Volgens topman Lard Friese van NN zal een gecombineerd bedrijf een leidende speler zijn op de Nederlandse markt voor verzekeringen, bankieren en vermogensbeheer. Volgens hem is er een ,,duidelijke en overtuigende logica'' om consolidatie te brengen op de Nederlandse verzekeringsmarkt door de twee concerns te combineren.

Delta Lloyd beschikt over een extra verdedigingswal tegen onwelgevallige overnames in de vorm van de Stichting Continuïteit Delta Lloyd. Een soortgelijke stichting gooide roet in het eten bij de voorgenomen overname van KPN door het Mexicaanse América Móvil.

Kort nadat NN met zijn verklaring naar buiten kwam, gaf Delta Lloyd aan de structuur van zijn Belgische activiteiten te gaan versimpelen. Het wil Delta Lloyd Life in België samenvoegen met Delta Lloyd Levensverzekering in Nederland. De juridische aanpassingen moeten de kapitaalpositie ten goede komen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:16 Media: Achmea verkoopt levensverzekeringenbedrijf niet aan NN of ASR
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group

Gerelateerd

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2016 08:03
    NN achter de koersval van DL gezeten. Aandeel is wel hard naar beneden geknuppeld en nu dan de overname. Vele vonden de stijging van 2,60 naar 4 euro te hoog en zijn short gegaan, waaronder guru Geert Schaaij. Ondanks dat hij iedere dag een analyse maakt van de aandelen. Het spel is fraai gespeeld en waarschijnlijk tegen een zacht prijsje. Veel beleggers op het verkeerde been gezet.
  2. [verwijderd] 5 oktober 2016 10:08
    Dat is niet vreemd, de overnemende partij gaat 9 van de 10x down, want die moeten centjes gaan verzamelen uit de gaten van de jas.

    NN heeft natuurlijk nog altijd een claim aan de broek hangen van ruim 4 miljard euries van gedupeerde beleggers dus of de waakhond afm hier blij van wordt betwijfel ik.

    Enfin gefeliciteerd voor de lage instappers, 30% + is geen kattepis op gehaktdag.

20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

42,920 17:37
-1,830 -4,09%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links