Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekenland ontvangt 7,5 miljard euro

BRUSSEL (AFN) - Het Europese steunfonds ESM maakt 7,5 miljard euro over aan Griekenland. Het bestuur van het ESM heeft vrijdag groen licht gegeven voor de overboeking.

De ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) besloten in mei na lang beraad het geld vrij te maken voor Griekenland. Het land kan met het geld onder meer leningen aflossen. Zonder steun van zijn geldschieters zou Athene mogelijk in de financiële problemen zijn gekomen.

Als Griekenland aan een aantal voorwaarden heeft voldaan, zal later nog een extra uitbetaling van 2,8 miljard euro volgen. Inmiddels hebben de Europese steunfondsen ESM en EFSF al bijna 171 miljard euro aan noodsteun aan Griekenland uitgekeerd.

Donderdag besloot de eurogroep definitief de uitbetaling aan Griekenland goed te keuren. Volgens eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem voldoet Griekenland aan de voorwaarden voor een nieuwe tranche.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 17 juni 2016 12:16
    Voorbeeld van vorige week op Kreta. In Chania wordt met sloten EU-geld momenteel een oud havengebouw "omgetoverd" in een ............. theater!!!!! Natuurlijk! In de zomermaanden gaan alle toeristen lekker binnen zitten om een vaag toneelstukje te bekijken en anders doen de inwoners (geen geld) van Chania dat tijdens de winter wel.NOT!!!!!!!! Ook in NL zijn dit exploitatieve inktzwart gaten. Niemand denkt meer na.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links