Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reorganisaties drukken winst Lockheed Martin

BETHESDA (AFN) - Het Amerikaanse defensie- en luchtvaartconcern Lockheed Martin heeft de winst in het eerste kwartaal met een kleine 10 procent zien dalen. Dat komt met name door kosten die het bedrijf maakte wegens reorganisaties. De opbrengsten zaten wel stevig in de lift.

Het bedrijf achter de F-35 Joint Strike Fighter (JSF) zag mede dankzij het succes van die straaljager de omzet met bijna 16 procent aandikken tot 11,7 miljard dollar (10,3 miljard euro). De nettowinst daarentegen viel terug, van 878 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2015, naar 794 miljoen dollar in de eerste maanden van dit jaar.

Het was het eerste volledige kwartaal waarin Sikorsky een bijdrage leverde aan de resultaten. Lockheed Martin nam die helikopterfabrikant, bekend van onder meer de Black Hawk, eind vorig jaar over van United Technologies. De acquisitie leverde extra omzet op, maar de kosten ervan drukten nog wel de winstgevendheid.

Lockheed Martin kondigde eerder dit jaar een opsplitsing aan. De divisie die IT-diensten levert aan de Amerikaanse overheid wordt verkocht. Het bedrijf wil zich volledig toeleggen op de productie van vliegtuigen, helikopters en ander wapentuig.

Ondanks de winstdaling in het eerste kwartaal ziet Lockheed Martin de nabije toekomst wat zonniger in. Het concern heeft de prognose voor de jaarwinst iets opgeschroefd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lockheed Martin Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lockheed Martin Corp

466,200 17 mei
+1,370 +0,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links