Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delta Lloyd oneens met publicatie Highfields

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd is het ,,fundamenteel oneens'' met een publicatie van grootaandeelhouder Highfields Capital, die tegen de claimemissie van 650 miljoen euro van de verzekeraar is. Dat liet Delta Lloyd donderdag weten.

Highfields, met een belang van ruim 9 procent, riep op om tegen de emissie te stemmen. Volgens de investeerder heeft de verzekeraar voldoende kapitaal en is de emissie van 650 miljoen euro onnodig. In zijn persbericht haalt de aandeelhouder verder hard uit naar de leiding van Delta Lloyd, die wanbeleid zou voeren en de belangen van aandeelhouders zwaar zou schaden.

Volgens topman Hans van der Noordaa is de analyse van Highfields ongegrond. Delta Lloyd wees er daarbij op dat grote stemadviesbureaus, zoals ISS en Glass Lewis, aanraden om voor de emissie te stemmen.

Negatief effect op solvabiliteit

Delta Lloyd gaf in de reactie wel aan ,,blij te zijn met het vertrouwen van Highfields'' in de kracht van het bedrijf. Maar er zijn volgens de verzekeraar ,,belangrijke misvattingen en arbitraire aannames'' die aan de argumenten van Highfields ten grondslag liggen.

,,Een stem tegen de claimemissie brengt de stabiliteit van Delta Lloyd in gevaar'', waarschuwde de verzekeraar dan ook. Het zou namelijk direct een negatief effect hebben op de solvabiliteit en schade toebrengen aan het vertrouwen van bijvoorbeeld klanten, toezichthouders en kredietbeoordelaars.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links