Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P ziet voortgang in Griekenland

LONDEN (AFN) - De Griekse regering maakte goede vorderingen bij het stabiliseren van de financiële sector en het terugdringen van de overheidsuitgaven. De economie in het Zuid-Europese land blijkt bovendien beter tegen een stootje te kunnen dan verwacht. Dat schrijft Standard & Poor's (S&P) in een vrijdag gepubliceerd rapport.

De bemoedigende ontwikkelingen zijn voor de kredietbeoordelaar aanleiding het rapportcijfer voor Griekse langlopende staatsleningen met een stapje te verhogen, van CCC+ naar B-. Dat betekent wel nog altijd dat S&P aanzienlijke risico's ziet voor investeerders in Grieks schuldpapier. Het vooruitzicht voor de rating is stabiel.

Volgens S&P houden de Grieken zich tot dusver aan de voorwaarden die zijn verbonden aan het aanvullende steunprogramma van 86 miljard euro waarover afgelopen zomer overeenstemming werd bereikt. Vooral een naderend akkoord over herziening van het pensioenstelsel zal de druk op de overheidsfinanciën aanzienlijk verlichten.

S&P wijst er verder op dat de Griekse economie afgelopen jaar met niet meer dan 0,3 procent is gekrompen. Dit ondanks nieuwe belastingverhogingen en de onzekerheid die twee verkiezingen, een referendum over nieuwe hervormingen en wekenlange beperkingen van het geldverkeer met zich meebrachten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links