Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onderzoek tegen Exxon over klimaatverandering

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De openbaar aanklager van New York is een onderzoek begonnen naar het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil over mogelijke misleiding van investeerders en het publiek over de risico's van klimaatverandering en hoe die het bedrijf kunnen raken.

Aanklager Eric Schneiderman heeft woensdag een dagvaarding gestuurd naar Exxon met een verzoek om informatie, aldus ingewijden. Het gaat naar verluidt om gegevens die teruggaan tot de jaren zeventig. Het concern zou bijna veertig jaar hebben gelogen over de impact van klimaatverandering op de resultaten. Onderzoekers van Exxon zouden in de jaren zeventig al hebben ontdekt dat door mensen veroorzaakte uitstoot van schadelijke gassen het klimaat schaadt.

Exxon zei de risico's van klimaatverandering zeer serieus te nemen en dat het concern al lang werkt aan mogelijkheden om de uitstoot terug te dringen. Ook heeft het bedrijf naar eigen zeggen investeerders jarenlang geïnformeerd over de zakelijke risico's van klimaatverandering.

Het onderzoek wordt toegejuicht door milieugroeperingen, die vinden dat meer overheidsinstanties zich moeten aansluiten bij de zaak. Volgens bronnen kan het onderzoek ook worden uitgebreid naar andere oliemaatschappijen. Steenkoolproducent Peabody Energy wordt ook onderzocht door het kantoor van Schneiderman in verband met klimaatverandering.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Exxon Mobil Corp
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 117,335
    +2,93% +3,345
  2. SHELL PLC 31 mei
    33,205
    +0,70% +0,230

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links