Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen nemen gas terug

Beurzen nemen gas terug

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen schommelden vrijdag tussen winst en verlies. Beleggers namen wat gas terug na de wilde achtbaanrit in de afgelopen dagen. Ze hielden zich vooral bezig met de vraag wat het sterkere groeicijfer van de Amerikaanse economie betekent voor het rentebeleid van de Federal Reserve (Fed).

,,Het valt wat tegen op de Europese beurzen. Wall Street lijkt sneller te herstellen, maar daar staan de openingsindicatoren ook onder druk", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. Ondanks het herstel in de afgelopen dagen blijven beleggers volgens de marktkenner bezorgd over de wilde koersbewegingen. ,,Zo'n klap die we op maandag hebben gezien ijlt vaak nog lang na en maakt beleggers nerveus", benadrukte Versteeg.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,2 procent lager op 442,46 punten. De MidKap daalde 0,3 procent naar 661,47 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen koersten tot 0,6 procent lager.

Randstad

In de AEX was Randstad (min 3 procent) een opvallende daler. Volgens analist Versteeg heeft de uitzender last van mogelijke nieuwe wetgeving in de Verenigde Staten, waarbij moederbedrijven verantwoordelijk worden gesteld voor de franchise-activiteiten. ,,De nieuwe regelgeving zou tot gevolg kunnen hebben dat tijdelijke werknemers bij de franchise-onderdelen dezelfde arbeidsvoorwaarden kunnen eisen als bij het moederbedrijf", aldus Versteeg.

Grootste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen was tankopslagbedrijf Vopak met een winst van 2,7 procent, na een adviesverhoging door ABN Amro. Olieconcern Shell profiteerde van de sterke opleving van de olieprijzen op donderdag en kreeg er 1,7 procent bij.

De euro was 1,1273 dollar waard, tegen 1,1231 dollar bij het Europese slot op donderdag. De olieprijzen gingen wat omlaag na de sterkste opleving in jaren een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 42,52 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper en kostte 47,35 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. hbeffect.nl 28 augustus 2015 12:46
    Eerst waren we bang voor de rente en stonden we op 500
    Van de week op een koers van 400 droomden we van een renteverhoging
    Want dan gaat het goed met de economie.
    NU gaat het goed en dan zijn we weer bang van de rente?
    Of was het nou deflatie?
    Of was het nou Griekenland?
    Of wss het nou China?

    Geef mij maar die marktkoopman die wist dat hij bananen verkocht.
    Die verkocht bananen aan mensen die geen bananen lustte.
    Maar het lag bij hem nooit aan de rente, Griekenland,China Opkomende landen of dat buurvrouw Evi niet naar de kapper was geweest.
    Het ging over bananen.
    Ik ga toch maar eens naar Grandvisioen om me te laten testen of ik het allemaal goed gehoord heb en tot die tijd blijf ik zitten.

    Vriendelijke groet

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links