Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DSM gaat flink in kosten snijden

AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft last van de moeilijke economische omstandigheden en de zware concurrentie op het gebied van vitamines. Om die ontwikkelingen het hoofd te bieden wordt er stevig gesneden in de kosten, meldde het speciaalchemiebedrijf dinsdag.

DSM werkt al enkele maanden aan plannen die het bedrijf efficiënter moeten maken. Eind deze maand wordt in dat verband gemeld wat de gevolgen zijn voor ondersteunende functies binnen het concern. Begin november volgen de maatregelen voor het onderdeel Nutrition, waar voedingsingrediënten worden gemaakt.

Het zal daarbij om stevige plannen gaan, stelde bestuursvoorzitter Feike Sijbesma in een toelichting. ,,We moeten scherp zijn. De economische omstandigheden helpen ons niet.''

Bodem

DSM verwacht dat de economische groei in Europa laag blijft en in de Verenigde Staten licht zal verzwakken. In de opkomende markten is volgens het bedrijf sprake van een langdurige vertraging van de economische groei. Daarnaast staat de winstgevendheid van de voedingsdivisie onder druk door de lage prijs van vitamine E, die wordt veroorzaakt door stevige concurrentie uit China.

Die prijs lijkt volgens bestuursvoorzitter Feike Sijbesma de bodem inmiddels te hebben bereikt, op een bijzonder laag niveau. ,,De prijs is lager dan we zouden willen, maar daar moeten we mee zien te leven'', stelde hij. Over het algemeen kende Nutrition volgens hem een solide kwartaal. ,,Maar er is nog veel te doen'', voegde hij daaraan toe.

Verwachting

DSM zag de totale omzet vorig kwartaal met 12 procent groeien, naar 2 miljard euro. Die toename werd vooral gestuwd door gunstige wisselkoerseffecten, op eigen kracht werd een plus van 3 procent gerealiseerd. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met 6 procent toe tot 279 miljoen euro. De nettowinst verbeterde met ruim een kwart tot 99 miljoen euro.

Het bedrijf hield vast aan de verwachting dat het bedrijfsresultaat dit jaar hoger zal zijn dan in 2014, vooral dankzij gunstige wisselkoerseffecten. De valuta-meevaller is wel wat beperkter dan na het eerste kwartaal werd voorspeld.

DSM telde vorig jaar ruim 21.000 werknemers in meer dan vijftig landen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:48 Deutsche Bank verhoogt koersdoel DSM-Firmenich
  2. 03 jun Aangescherpte focus DSM-Firmenich zal leiden tot hogere waardering

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM FIRMENICH AG

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 augustus 2015 11:38
    Zijn ze al weer aan het snijden in de kosten bij dsm als het even niet goed gaat (nou ja wat heet niet goed)dan snijdt ieder bedrijf in de kosten en het liefst op personeel Dan vraag ik mij af waren die overtollige personeelsleden dan allang niet teveel of waren dat vriendjes baantjes van hoge pieten die een gunst deden aan vrienden en bekenden.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

DSM FIRMENICH AG

99,140 13:06
+0,620 +0,63%
Premium

Aangescherpte focus DSM-Firmenich zal leiden tot hogere waardering

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links