Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Woedende reacties Griekse politici en media

ATHENE (AFN/BLOOMBERG) - Griekse politici en media reageerden maandag furieus op het akkoord dat na een marathonvergadering werd gepresenteerd. De houding van met name Duitsland, maar ook de overige eurolanden en instanties werd veelvuldig vergeleken met het Nazi-regime en de Amerikaanse oorlog tegen terrorisme.

,,Griekenland wordt gewaterboard door de Europese leiders'', zei een woordvoerder van de regeringscoalitie tegen tv-zender ANT1. Hij beschuldigde Duitsland er van Europa voor de derde keer in een eeuw in stukken te scheuren. De rechtse krant Demokratia maakte het wel heel bont en kopte 'Griekenland in Auschwitz'. Meer gematigde bladen, zoals de grote krant Ta Nea, hielden het op 'Gordiaanse knoop'.

Onder de noemer #ThisIsACoup spuwden talloze mensen op Twitter ziedende reacties. De Griekse minister van Defensie Panos Kammenos richtte zijn pijlen op Duitsland en stelde dat ,,ze ons naar de knoppen willen helpen''.

Flinke dobber

Volgens de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker kent het verhaal verliezers noch winnaars. ,,Het is een typisch Europees arrangement'', stelde hij.

Volgens de eerste documenten moet een aantal afspraken, waaronder ingrepen in het belasting- en het pensioenstelsel, uiterlijk 15 juli wettelijk zijn vastgelegd. De Griekse premier Alexis Tsipras heeft er een flinke dobber aan om de deal in eigen land te verkopen. Het merendeel van de Griekse bevolking verwierp tijdens een referendum verdere hervormingen in ruil voor steun. Tsipras zei toen nog dat het 'nee' van de bevolking hem machtiger maakte aan de onderhandeltafel in Brussel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 13 juli 2015 10:33
    Het gaat mis aan beide kanten. Zowel in Griekenland als in Finland. Met deze deal breekt ook Rutte (NL) zijn beloften. Hoezo Griekenland onbetrouwbaar? - In NL zijn de politici niet anders. Een GREXIt was een eerlijker en betere optie - die gaat er uiteindelijk ook komen. Mogelijk krijgt Gr. in de tussentijd (vandaag ELA) wel wat geld zodat de banken niet omvallen. Misschien was het Tsipras daar om te doen - wat tijd kopen. Om een eigen valuta op te zetten heeft hij minstens 3 weken nodig.

    HN
  2. Twijfels 13 juli 2015 10:35
    quote:

    ressiva_ schreef op 13 juli 2015 10:27:

    Ja, de dankbaarheid is immens!
    Dus het accoord wordt straks weer mooi gesaboteerd en kunnen we weer dokken. Dat het zo vreemd is dat alleen Griekenland zo'n enorme steun nodig heeft en de andere landen zich gewoon zelf bedruipen wil er bij die Grieken niet in!
    En zolang ze dat zelf niet ondervinden geloven ze heilig dat ze gelijk hebben en dat hun wil veel beter is. Mensen moeten af en toe directe terugkoppeling krijgen van hun "slechte" keuzes. Andes dringt het niet door en blijven ze ervan overtuigt dat hun keuze de betere was. Je kunt praten en geld sturen zo veel je wilt. Heeft geen positief effect meer. En het is nog gevaarlijk ook want al die frustratie hoopt zich op!
  3. [verwijderd] 13 juli 2015 10:43
    quote:

    Henri Nostradamus schreef op 13 juli 2015 10:33:

    Het gaat mis aan beide kanten. Zowel in Griekenland als in Finland. Met deze deal breekt ook Rutte (NL) zijn beloften. Hoezo Griekenland onbetrouwbaar? - In NL zijn de politici niet anders. Een GREXIt was een eerlijker en betere optie - die gaat er uiteindelijk ook komen. Mogelijk krijgt Gr. in de tussentijd (vandaag ELA) wel wat geld zodat de banken niet omvallen. Misschien was het Tsipras daar om te doen - wat tijd kopen. Om een eigen valuta op te zetten heeft hij minstens 3 weken nodig.

    HN
    ik denk dat de dragme's al lang en breed klaar liggen bij de banken.
  4. [verwijderd] 13 juli 2015 10:49
    De Griekse premier komt thuis met een grote zak geld maar heeft 0% bereikt als het gaat , om aan de wens te voldoen van de Grieken in het referendum. Vrijwel alles is met de grond gelijk gemaakt.
    De EU gaat in principe Griekenland regeren de komende 3 jaar. We zijn een trots en zelfstandig volk , zei Tsipras. Maar nu niet meer.
    De minister van financien van Duitsland moet het zwaar ontgelden in Griekenland.
    Men vindt , dat hij de Grieken in een interneringskamp heeft geplaatst.
  5. z0n0p 13 juli 2015 11:03
    We maken het failliet van EU mee. De afgelopen 6 maanden hebben duidelijk gemaakt dat de structuren niet opgewassen zijn tegen een rimpeling die in Griekenland wordt veroorzaakt. 5 jaar lang is daar doorgeziekt zonder dat er ingegrepen is met als climax een politieke hooligan die er in 6 maanden nog een 20 miljard door raust.

    EU verdeelt tot op het bot. En daar is niets mis mee! Ieder land kiest een regering die op dat moment de voorkeur heeft. Alleen die voorkeuren lopen en zullen in EU nooit synchroon lopen. Als in Frankrijk Sarkozy nog aan de teugels had gezeten dan was het weer anders gelopen. Het zijn dus allemaal momentane oplossingen: volgend jaar weer anders (als Podemos op de bok in SP zit?).
    In plaats dat Griekenland wordt aangegrepen om tot een soort reset te komen en een time out in te lassen, wordt nu weer de sprong naar voren genomen op basis van dezelfde receptuur die aantoonbaar niet werkt. Juist het gecontroleerd laten uittreden van Griekenland was een geweldige stap voorwaarts geweest. Het had aangetoond dat EU vergissingen/ongelukken uit het verleden kan (h)erkennen en bereid is deze te repareren. Nu is het weer de (frans/itliaanse) sociaal democratische romantiek die denkt dat Griekenland over 3 jaar op eigen benen kan staan. NEVER!

    Ook idioot dat de Griek in de straat het oproer-idee koestert dat de pleinen in Helsinki, Berlijn, Amsterdam, Madrid, Rome wel zouden vollopen met 100.000den borden met OXI. Is niet zo. Die solidariteit tussen volken is er niet en komt er niet. Nu nog een EU die daar een modus voor gaat zoeken. 80, 90 en waarschijnlijk nog 170 miljard naar Griekenland brengt dat geen stap dichterbij. Troosteloze dag vandaag.
  6. [verwijderd] 13 juli 2015 11:08
    Griekenland zal uit de Euro stappen maar blijft in de Europese unie. Veel beter voor hun en goedkoper voor ons, maar zal zeker niet gratis zijn. Binnen 5 jaar zijn ze weer een beetje uit de ellende en is het land omgevormd. De al gekregen leningen zullen afbetaald worden in 25-30 jaar, met de nodige kwijtscheldingen op termijn 20-30 jaar. En nu fingers cross of de Europese banken wel stabiel genoeg zijn om dit op te vangen.
  7. [verwijderd] 13 juli 2015 11:11
    Opnieuw een referendum zou nog meer nee-stemmers genereren. Het land dondert verder in elkaar en zicht op groei is verder weg dan ooit. De Griekse bejaarden, arbeiders en werklozen zijn de echte verliezers. Het mag duidelijk zijn dat dit niet gaat brengen wat de EU regeringsleiders verwachten.
  8. [verwijderd] 13 juli 2015 11:12
    De Grieken hebben dit allemaal te danken aan het dynamische duo Tsipras en Varoufakis. Zij hebben de afgelopen maanden het vertrouwen van Europa geschaad en daar moet nu de rekening voor betaald worden.
    Ik zag gisteravond op Nieuwsuur dat de acties van het duo Griekenland 20 mld extra heeft gekost. Die 20 mld hadden ze beter kunnen besteden aan hervormingen.

    En nu maar klagen dat het allemaal strenger en onrechtvaardiger is dan 6 maanden geleden. Misschien hadden de Grieken niet zo naief moeten zijn toen ze met z'n alle op Tsipras stemden.

  9. Dhrbelegger 13 juli 2015 11:13
    quote:

    z0n0p schreef op 13 juli 2015 10:22:

    Ik meen ook dat de vergelijking met de Taliban (nog net niet IS) is gemaakt in de kranten.

    Altijd fijn om te lezen dat mensen erkentelijk zijn voor genereuze steun uit de belastingpot van andere landen. HULDE!
    Jij snapt er werkelijk waar helemaal niks van.
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links