Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P verlaagt Griekse kredietwaardering weer

S&P verlaagt Griekse kredietwaardering weer

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Griekenland opnieuw verlaagd. Dat maakte S&P maandag bekend.

De rating ging van CCC naar CCC-, met een negatief vooruitzicht. Eerder deze maand schroefde S&P de kredietwaardigheid ook al met één stap terug. Volgens S&P is het onvermijdelijk dat Griekenland binnen zes maanden in gebreke zal blijven met het nakomen van zijn commerciële financiële verplichtingen, tenzij er onverwacht gunstige veranderingen in de situatie optreden. Het bureau is van mening dat er een kans van 50 procent is dat Griekenland uit de eurozone gaat.

Maandag werd bekend dat Griekenland een aflossing van in totaal bijna 1,6 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) die voor dinsdag stond, niet zal nakomen. Ook zal een referendum worden gehouden over een deal met de schuldeisers. S&P stelt dat Athene daarmee voorkeur geeft aan binnenlandse politiek boven financiële en economische stabiliteit.

Euro

Mocht Griekenland de euro verlaten, dan zal er een serieus tekort aan buitenlandse valuta's optreden voor de private en publieke sectoren in het land, met als gevolg dat belangrijke importen zoals brandstof mogelijk aan banden moeten worden gelegd, aldus S&P.

Het bureau kan de rating binnen zes maanden verlagen naar wanbetaler als Griekenland niet aan zijn financiële verplichtingen voldoet. Als er een nieuwe deal kan worden gesloten over steun aan Griekenland, dan kan S&P de outlook aanpassen tot stabiel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-S&P 500

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juni 2015 21:10
    " Maandag werd bekend dat Griekenland een aflossing van in totaal bijna 1,6 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) die voor dinsdag stond, niet zal nakomen. "

    Je wordt er moe van.

    Het is geen aflossing. Het is een deel van de rente.
    De Grieken kunnen een deel van de rente niet betalen.

  2. [verwijderd] 29 juni 2015 21:56
    Researchers at Barclays said it is “highly likely” that the Tsipras administration will step down if Greeks vote “yes” to the creditors’ proposal, allowing more moderate Syriza legislators to join with moderates from other parties and form a national unity government.

    www.marketwatch.com/story/a-yes-vote-...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links