Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice koploper in AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index is woensdagochtend licht hoger geopend, onder aanvoering van Altice. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten van een dag eerder. Ook werd gewacht op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die na sluiting van de Europese beurshandel worden vrijgegeven.

De hoofdgraadmeter in Amsterdam noteerde in de vroege handel een 0,1 procent hoger op 499,50 punten. De MidKap bleef vrijwel onveranderd op 758,59 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stonden 0,1 procent hoger, terwijl de CAC 40 in Parijs 0,1 procent daalde.

Altice klom 7 procent in de AEX. Het Franse telecomconcern neemt een belang van 70 procent in de Amerikaanse kabelmaatschappij Suddenlink Communications. De transactie waardeert Suddenlink op 9,1 miljard dollar (8,2 miljard euro). Volgens mediaberichten zou Altice ook het Amerikaanse Time Warner Cable hebben benaderd voor een overname.

KPN

Telecombedrijf KPN was de grootste daler met een min van 2,6 procent. Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI volgde met een verlies van 1,1 procent, na publicatie van de eerstekwartaalcijfers.

Op de lokale markt daalde Tie Kinetix 6 procent. Het softwarebedrijf leed in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een nettoverlies van ruim 2,1 miljoen euro. Een voorziening van ruim 1 miljoen euro om subsidies terug te betalen aan Brussel en een fors bedrag aan overnamekosten drukten het halfjaarresultaat.

Vodafone

In Londen klom Vodafone meer dan 3 procent. Topman John Malone van Liberty Global, het moederbedrijf van kabelmaatschappij Ziggo, ziet grote strategische voordelen in een fusie met het Britse telecomconcern. Op een combinatie van de twee bedrijven wordt al langer gespeculeerd, maar het is voor het eerst dat Malone zich over die mogelijkheid uitspreekt.

De euro was woensdagochtend 1,1088 dollar waard, tegen 1,1160 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 58,64 dollar. Brentolie steeg 1,2 procent in prijs tot 64,91 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 jun Rentebesluit ECB op radar van beleggers
  2. 01 jun AEX voelt rentevrees aan het einde van sterke meimaand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

903,61 31 mei
-1,97 -0,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links