Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak begint vlak tot licht lager'

'Damrak begint vlak tot licht lager'

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak begint donderdag waarschijnlijk vlak tot licht lager. De andere Europese beurzen zullen mogelijk ook een stapje terug doen in navolging van de koersverliezen op Wall Street. Op Beursplein 5 worden de kwartaalberichten van de AEX-fondsen Unilever, Reed Elsevier en Gemalto verwerkt.

,,We lijken een vlak tot licht lager begin van de handel te krijgen door de koersdruk vanuit de VS. De stemming zal voorzichtig blijven in afwachting van een graadmeter voor de activiteit in de industrie van de eurozone, die later op de ochtend bekend wordt gemaakt. In China nam de activiteit in de industrie wat toe, maar daar wordt niet echt op gereageerd in Azië“, aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Digitaal beveiligingsbedrijf Gemalto heeft de omzet in het derde kwartaal minder sterk zien toenemen dan analisten hadden verwacht. Topman Olivier Piou zei wel op koers te liggen om de verwachting voor 2014 te halen en stelde in een interview dat de plannen van Apple voor de introductie van een eigen betaaldienst en eigen simkaarten geen bedreiging zijn voor het bedrijf.

Unilever

Ook levensmiddelenconcern Unilever en uitgever Reed Elsevier hielden vast aan de verwachtingen voor dit jaar. Unilever heeft de marktomstandigheden in het derde kwartaal wel verder zien verslechteren. In opkomende markten bleef de groei daarbij zwak, terwijl de vraag in China sterk afnam. Reed Elsevier realiseerde in de eerste 9 maanden van het jaar een onderliggende groei van de omzet van 4 procent.

De aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten donderdag overwegend verliezen zien. Vooral de oliebedrijven stonden onder druk door de aanhoudende daling van de olieprijs. Een lichte verbetering van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in oktober maakte weinig indruk op beleggers. De Nikkei in Tokio eindigde 0,4 procent in de min.

Slotstanden New York

De beurzen in New York zijn woensdag lager gesloten. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten en hielden de gebeurtenissen in Canada in de gaten, waar verschillende schietpartijen plaatsvonden die in verband werden gebracht met terrorisme. De Dow-Jonesindex eindigde met een min van 0,9 procent op 16.461,32 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 1927,11 punten en schermenbeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 4382,85 punten.

De Europese aandelenbeurzen eindigden woensdag na een grillige handelsdag met winst. Beleggers namen een moment van bezinning na de forse koerswinsten op dinsdag. De AEX-index sloot 0,4 procent hoger op 396,01 punten. De MidKap dikte 0,9 procent aan tot 592,13 punten. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 0,6 procent vooruit.

De euro was donderdag voorbeurs 1,2648 dollar waard, tegen 1,2658 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 80,67 dollar. Brentolie werd ook 0,3 procent goedkoper, op 84,93 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. nestel 23 oktober 2014 08:29
    'Damrak begint vlak tot licht lager'??????
    Gepubliceerd op 23 okt 2014 om 07:50 en AANPASSING om 08:30

    tha f(l)uts staan nu -/- 0,83

    FLINK lagere opening dus m.i.

    Voor de derde keer op rij FOUTE voorspelling.

    IDEE:

    Stukje wat later schrijven of bril kopen ?

    Zeggen dat iemand het stukje zou moeten schrijven, die er verstand van heeft, dat gaat me te ver.

    adj. De f(l)uts dalen verder... -0,92 nu

    WAKKER WORDEN:

    Als je dit stukje om 8.30 veranderd, dan moet je de inhoud ook veranderen naar waarheid!

8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links