Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Herstel op Europese beurzen

Herstel op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden vrijdag tekenen van herstel na de grote verliezen een dag eerder. Marktkenners spreken van een technisch herstel na de stevige verliezen op donderdag.

De AEX-index noteerde aan het begin van de middaghandel een plus van 0,2 procent op 404,18 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 619,63 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stonden tot 0,6 procent hoger.

Door de vele winstwaarschuwingen afgelopen week zit er angst in de markt, oordelen marktkenners. ,,Vandaag is ook de laatste dag dat bedrijven met een eventuele waarschuwing kunnen komen, althans als ze hun geloofwaardigheid willen behouden", kijkt portefeuillemanager Corné van Zeijl van Actiam vooruit op het cijferseizoen. ,,Beleggers vragen zich hardop af wie de volgende zou kunnen zijn."

Portugese beurs

De beurs in Lissabon toonde ook tekenen van herstel. De Portugese PSI20-index steeg 2,1 procent onder meer na zalvende woorden van Banco Espirito Santo. De bank suste daarmee de gemoederen over betalingsproblemen bij het moederbedrijf. Banco Espirito Santo won bijna 4 procent, nadat eerder op de dag de handel nog niet was geopend.

Grootste stijger in de hoofdindex was ING. Het aandeel van de bank stond 1,4 procent hoger. KPN stond onderaan de lijst met een min van 2,1 procent.

Fugro wint

Fugro stond vrijdag aan de goede kant van de streep met een plus van 0,5 procent. Donderdag verloor het aandeel van de bodemonderzoeker bijna een vijfde van de beurswaarde na een winstwaarschuwing. Daarop stelden analisten van ING het koersdoel voor het aandeel scherp bij. Natixis verhoogde vrijdag voorbeurs het advies voor Fugro.

Bouwbedrijf BAM krabbelde iets uit het dal en steeg 3,1 procent. Door een winstwaarschuwing aan het begin van de handelsweek leverde het concern circa 40 procent van de beurswaarde in. Branchegenoten Heijmans en Ballast Nedam plusten respectievelijk 3 en 2,2 procent.

De euro was 1,3610 dollar waard, tegenover 1,3600 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen donderdag. De prijs van Amerikaanse olie stond 0,4 procent lager op 102,52 dollar per vat. Brentolie daalde 0,5 procent naar 108,13 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links