Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'DNB-directeur gaf wel fiat Property'

AMSTERDAM (AFN) - De toenmalig directeur Toezicht bij De Nederlandsche Bank (DNB), Arnold Schilder, heeft wel degelijk op voorhand toestemming gegeven voor de overname van Bouwfonds Property Finance door SNS Reaal.

Dat heeft Bert Kreemers, secretaris van de commissie die in opdracht van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de gang van zaken bij de genationaliseerde bank en verzekeraar onderzocht, gezegd tegen de zakelijke website Follow the Money.

,,Wij hebben daarvan documentatie van zowel DNB als SNS'', aldus Kreemers. ,,En we hebben dat naderhand ook nog gecontroleerd bij DNB.''

Opvallend

Schilder had donderdag tegenover Follow the Money juist ontkend dat hij die toestemming had gegeven.

De commissie noemt het in het donderdag uitgebrachte rapport ,,opvallend'' dat Schilder in een gesprek met toenmalige bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen van SNS Reaal op 28 juli 2006 al de uitkomst meedeelde van een DNB-toets ,,die toen overigens nog moest beginnen''.

Verbazing

Schilder zei hierover donderdag tegen Follow the Money: ,,Ik heb met enige verbazing kennisgenomen van het rapport. Want dat is natuurlijk tegenstrijdig. Hoe kan ik nu een uitkomst geven als het onderzoek nog moet beginnen? Dat kan ik niet gedaan hebben en dat heb ik ook niet gedaan. Daarom vond ik deze zinsnede ook zo opmerkelijk.''

De overname van vastgoedbedrijf Property Finance bracht SNS Reaal in grote financiële problemen en was er mede de oorzaak van dat het concern dreigde te bezwijken. Om dat te voorkomen, besloot Dijsselbloem SNS Reaal op 1 februari 2013 te nationaliseren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links