Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX begint met winst

AEX begint met winst

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger. Beleggers kijken vooral uit naar het officiële Amerikaanse banencijfer, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,6 procent hoger op 404,49 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 635,96 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen 0,5 tot 0,7 procent.

Grootste stijgers in de AEX waren luchtvaartcombinatie Air France-KLM en elektronicaconcern Philips met plussen van 1,5 procent. Speciaalchemieconcern DSM en bierbrouwer Heineken waren de enige dalers met verliezen van 0,1 procent.

KPN

In de MidKap ging toeleverancier aan de chipindustrie ASMI aan kop met een winst van 1,5 procent, na een adviesverhoging door analisten van SNS Securities. Ook Aalberts Industries kreeg een positief rapport van SNS. Dat aandeel steeg 0,7 procent.

KPN klom bijna 1 procent. América Móvil (AMX) houdt interesse in een eventuele overname van het Nederlandse telecomconcern. Dat meldde de website Euromoney op basis van een gesprek met de financieel directeur van het Mexicaanse bedrijf, Carlos Moreno. Grootaandeelhouder AMX zag zijn poging om KPN over te nemen vorig jaar stranden.

ING

ING steeg 1,4 procent. De bank en verzekeraar verkoopt zijn activiteiten op het gebied van vermogensbeheer in Taiwan. De koper is het Japanse Nomura, dat samen optrekt met een groep niet nader genoemde investeerders. Financiële details werden niet vermeld. De verkoop wordt naar verwachting in het tweede kwartaal afgerond.

In Zürich klom Swatch meer dan 3 procent. De Zwitserse horlogemaker heeft vorig jaar een omzet behaald van 8,8 miljard frank (7,1 miljard euro), een stijging van 8,3 procent ten opzichte van 2012. Gezien de sterke start van het jaar voorziet Swatch voor heel 2014 een ,,dynamische groei''. Behalve de omzet wist Swatch ook zijn marktaandeel te vergroten.

De euro was 1,3610 dollar waard, tegen 1,3591 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van Amerikaanse olie klom ruim 1 procent tot 92,66 dollar per vat. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 107,16 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:02 AEX overtuigend hoger
  2. 09:07 AEX hoger geopend, winst voor ASML, Prosus en KPN

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

919,32 17:05
+17,64 +1,96%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links